Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seger direkt för Björkman och "Pim-Pim"

Det gick vägen direkt för Jonas Björkman och Joachim "Pim-Pim" Johansson.
På söndagen vann de dubbelfinalen i Swedish Open, i sin första ATP-turnering tillsammans.

Annons
I finalen besegrade svenskduon argentinarna José Acasuso och Sebastian Prieto i raka set med 62, 63.
För dubbelspecialisten Jonas Björkman var det den 41:a titeln i karriären, och den femte i Båstad. För "Pim-Pim" var det den första någonsin i dubbel.
 Segern gav mersmak för dubbel. Jag har lärt mig mycket under veckan genom att spela med Jonas, Han kommer med bra råd hela tiden, framför allt om hur man ska spela utan boll. Det är det svåraste, säger "Pim-Pim" Johansson.
De har spelat tillsammans tidigare, i Davis Cup och World Team Cup, och samarbetet har fungerat bättre och bättre för varje match.
Det tuffaste motståndet under veckan var i semifinalen mot Simon Aspelin och Todd Perry.
 Vi visste att vi skulle ha en bra chans i finalen bara vi tog oss igenom där, säger Björkman, som fick rätt.
Acasuso och Prieto var aldrig i närheten av att vända matchen.
Söndagens seger innebär att Björkman passerar Anders Järryds rekord i antal dubbeltitlar i Swedish Open.
 Det känns roligt att vara bättre än Järryd. Han har de flesta rekorden så det är ett kul och inspirerande mål att jobba mot dem, säger Björkman.
Men han får snabba sig på om han ska hinna slå fler rekord. Järryd hade totalt 58 titlar tillsammans med 19 olika partners. Björkman har hittills vunnit med 15 olika spelare och funderar på att runda av karriären efter nästa säsong.
Det kan dock bli en fortsättning beroende på hur det går i singelspelet framöver. Just nu ligger han på 104:e plats på rankingen.
 Det är inte bra att det blivit tresiffrigt. Jag kommer att fokusera på singel i tävlingarna de kommande veckorna. Jag vill fortsätta spela både och, jag har för mycket energi för att enbart spela dubbel, säger Björkman.

Mer läsning

Annons