Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seger för Kalmar FF i premiären

Publiksiffran var en besvikelse — liksom spelet under stora delar av matchen.
Till slut blev det ändå seger, 1—0 för Kalmar FF mot Gefle, och en förhoppning om att det ska bli bättre.
—  Tiden talar för oss, sade Kalmars tränare Nanne Bergstrand.

Annons
Den dåliga publiksiffran försökte förklaras med att det blivit felräkning. Det stundtals svaga spelet förklarades så här av Kalmars lagkapten Henrik Rydström:
 I år det ju annorlunda mot förra säsongen, då var vi nykomlingar. Nu så förutsätts vi kunna föra spelet och det var väl det vi hade lite svårt för, i alla fall första halvlek.
För de första 45 minuterna var knappast något som sorteras in i facket "fotbollsfest". Snarare pina på planen. Det var felpassningar, bollar i luften utan någon bestämd adress och ett fåtal chanser.
Kalmars nyförvärv, Brima Koroma, hade ett bra skott och några bra genomlöpningar, Gefle en vass frispark och Kalmar FF:s mittback Patrik Rosengren en farlig nick efter hörna.
Sedan var det inte mycket mer.

Krampaktigt
 Båda lagen var fega och det var för statiskt spel, sade Henrik Rydström.
 Det var krampaktig i första halvlek, vi kunde inte på något sätt vara nöjda och var tvungna att ändra på spelet, sammanfattade Kalmars tränare Nanne Bergstrand.
Han bytte ut Svante Samuelsson, satte upp César Santin på topp och lät förra årets skyttekung i Kalmar, Dede värma upp.
Men innan han byttes in slog en annan brasilianare Fabio Augusto till. I 66:e minuten kom han loss i straffområdet och kunde skjuta in 10.
Och det var den perioden, från inledningen av första halvlek fram till målet som de som trots allt tog sig till Fredriksskans kan vara nöjda med, resten var mest att glömma.

"Klassisk premiär"
 Det blev väl en klassisk premiär, lite spänt, mycket felpassningar, kvalitén var inte den bästa alla gånger. Men vi kommer att få tillbaka spelare från skador och tiden talar för oss, sade Nanne Bergstrand.
Hans Kalmar FF överraskade stort förra året, nederlagstippade från början slutade man på en femte plats i tabellen.
 Det hette nästan hela tiden att Kalmar var "brassarna" och inget mer. Men motståndarna vet att vi är jobbiga som fan att möta. Vi är ett starkt kollektiv som inte har råd att inte jobba för varandra, sade Rydström.
I samma situation som Kalmar var då är Gefle i år, nykomlingen har dömts ut av allt och alla. Det vet tränaren Per Olsson om, liksom att det kommer att krävas betydligt bättre spel om förhandsprognoserna ska behöva revideras.
 Vi var rätt bra i första halvlek men sedan efter målet så orkade vi inte flytta upp spelet och få de där bra lägena, sade han.
Mycket mer fanns inte att säga om Gefle, i alla fall den här gången.

Mer läsning

Annons