Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seger för redan klara Sundsvalls Dambasket

Annons
Redan förra söndagen var tjejerna i Sundsvalls Dambasket klara segrare i Damettan Norra, och igår då det var dags att ta sig an Järfälla saknades naturligt nog viljan att prestera på absoluta topp.
Vi gjorde en ganska blek insatts, men segern var aldrig hotad, säger Sundsvall Dambaskets tränare Henrik Wikström.
Nej, vinsten kändes säker redan efter första perioden men laget saknade gnistan. Och kanske hade den släcktes redan innan matchen spelarna fastnade i en snöstorm på väg ner till Uppsala och anlände till planen trettio minuter innan matchstart.
Ingen egentlig ursäkt för att vi inte spelade så bra som vi borde, men jag tror ändå att det hade inverkan. Vi finslipar just nu taktiken inför kvalet och första matchen mot Umeå, men det fungerade inte riktigt, säger Henrik Wikstöm.
Dock tycker han att en vinst igår trots deras relativt dåliga spel känns betryggande, nu har de en vecka att slipa formen och sedan är de beredda för kval till damligan.
Några spelare som är värda att lyfta fram i Sundsvall är Linda Sundelin, Ida Södersen och Helen Hedblom som trots dålig motivation och vinterkyla lyckades göra en bra match.

JärfällaSundsvall 70 - 81 (22 - 31, 15 - 13, 12 - 23, 21 - 14)
Poäng, Sundsvall: Ida Södersten 17, Helen Hedblom 14, India Lewis 14, Katri Pesur 13, Linda Sundelin 11, Torunn Ytrehus 9, Sofia Marklund 3, My Andersson 2
Publik: 35

Mer läsning

Annons