Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seger för Sörenstam i säsongspremiären

Annika Sörenstams golfsäsong började där det så ofta brukar sluta.
Med svenskan högst upp — som obestridd etta.
I årets första tävling tog Sörenstam årets första seger — med tre slag till godo på Karrie Webb.
—  Jag kunde inte ha önskat mig en bättre start på säsongen, säger Sörenstam.

Annons
Precis som de senaste åren hade Sörenstam under vintermånaderna valt att ta ett längre tävlingsuppehåll än de flesta. Men precis som vanligt hade hon känslan kvar när hon kom tillbaka.
Efter en lugn inledning på helgen med 70 och 71 slag och sammanlagt tre under par låg Sörenstam på fjärde plats inför den sista ronden i tredagarstävlingen i Mexiko. Ledande Cristie Kerr, USA, hade i det läget tre slag till godo och jagade sin femte seger på USA-touren.
Men snart var Kerr själv den jagade.

Sju under sammanlagt
Sörenstam inledde söndagens rond med ett par på det första hålet och radade sedan upp fem birdies i rad. Efter det tredje hålet var Sörenstam ikapp och efter det fjärde var hon förbi.
Världsettans rytm stördes av bogeys på sjunde, åttonde och nionde hålet, men Sörenstam repade sig och spelade fortsatt bra under de sista nio. När allt var över skrev hon under scorekortet för 68 slag, fyra under par för dagen och sju slag under par sammanlagt.
 Det känns som om jag blivit bättre och bättre dag för dag. Förhållandena var tuffa med vindar som vände, men jag kände mig säker med mina järnklubbor.
 Alla birdies gav mig en drömstart och jag hamnade i ett bra läge eftersom jag förstod att jag också skulle slå bogeys på den här banan, säger Annika Sörenstam.
Samtidigt som Sörenstam drog ifrån i täten fick Kerr större och större problem. Söndagsronden stannade på 75 slag, tre över par. Det innebar att hon ramlade ner till en delad tredjeplats totalt, ett slag efter tvåan Karrie Webb, Australien.
Webb gick sista ronden på 70 slag och slutade på sammanlagt fyra under par. Det var bra, men inte tillräckligt bra i kampen med världsettan Sörenstam.
 Jag kämpade lite därute och kände mig aldrig riktigt bekväm, men jag lyckades ändå slå veckans bästa score. Jag känner mig ganska glad över att komma tvåa, säger Webb.

57:e segern
I och med segern tog Sörenstam sin 57:e USA-tourtitel i karriären. Totalt sett har hon vunnit 74 tävlingar under hela proffskarriären. Enbart under fjolåret vann Sörenstam åtta av de 18 USA-tourtävlingar hon ställde upp i.
I tävlingen i Mexiko hade Sörenstam sällskap av bland andra Helen Alfredsson, som avslutade med en 70-rond och slutade på delad åttonde plats, sju slag bakom segrarinnan.
Liselotte Neumann och Carin Koch slutade på delad 19:e plats.

Mer läsning

Annons