Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seger igen för Helsingborg

Efter smällen mot Häcken var Helsingborg en vinnare igen och tog över serieledningen i allsvenskan efter 2—1-seger (2—1) mot Hammarby hemma på Olympia.
—  Bra spel av båda lagen, och många målchanser, sade Atiba Hutchinson, som satte andra målet.
—  Det måste har varit spännande för fansen, sade han.

Annons
Mer än så. För hemmafansen.
Helsingborgs trepoängare hängde på en skör tråd några gånger. Men lite paniksparkar av försvaret räddade måndagskvällen.
 Vi spelade bra ute på planen men vi var inte heta när vi fick chanserna. Men, ja det är så klart en besvikelse, så lite poäng som vi tagit hittills, sade Hammarbys mittfältare Mikkel Jensen.
Fem poäng på fem matcher för Bajen.
Tolv på lika många matcher för Helsingborg.
Men Olympias kelgrisar kunde säkrat segern med björntråd redan före pausen.
Nu blev det ovisst in i det sista. Till exempel räddade målvakten Daniel Andersson med en fotparad när Mikael Andersson drog på ett närskott .
Men de första 45 minuterna dukades för mål. Till exempel Gustaf Andersson, fri efter en kvart men Helsingborgs ensamma anfallare nickade för löst och oprecist.
Eller när han ersatte rivige dansken Peter Graulund som är avstängd och hade två meter tillgodo på Hammarbys mittbackar och fritt fram men valde att stanna upp, vända och invänta.
Det valet ledde till Hammarbys reducering.
Bajens bröt och kontrade direkt och satte 12 (Mikael Andersson) sekunderna före pausvilan.
Efter pausen tappade Helsingborg mark:
 Vi blev passiva och det var väl det där olyckliga målet som satt i huvudet, sade Andreas Dahl, defensiv balansspelare med Atiba Hutchinson i lagets spanskinfluerade spelsystem.

Bra för moralen
Dahl var bra. Atiba Hutchinson också, en bollvinnare som till slut stod för det avgörande målet.
Han prickade in 20 för Helsingborg minuterna före Hammarbys reducering. På egen retur efter att första nickat på en motståndare, på frisparken som Christian Järdler slog.
Helsingborgs ledningsmål ordnade Eldin Karisik i den 35:e minuten när han förlängde David Ljungs nick efter en hörnspark.
Och så kom Hammarbyreduceringen som en kalldusch.
Helsingborgs tränare Peter Swärdh tycket det var svagt av hans lag att släppa till det målet "tjänstefel":
 Vi kom in i matchen efter en svag inledning, tog ledningen med två mål, men blev för passiva. Om vi ska hänga med i toppen hela vägen så måste vi bli bättre på många sätt.
 Fast det var viktigt för moralen att vinna trots en mindre bra spelmässig insats.

Mer läsning

Annons