Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seger ordnade oavgjort för Sverige

Först karriärens första landslagsmål.
Sedan knockad och tvingad att gå av planen.
Caroline Seger stod i händelsernas centrum i 1—1-matchen mot Norge, men till slut med enda stort leende.
—  Det finns ingenting du kan jämföra med, att göra sitt första mål är väldigt speciellt, säger hon.

Annons
I ett stundtals gråmulet Portugal har hon gått från klarhet till klarhet. Och även om det snurrade lite huvudet efter matchen så kvarstår ändå faktum, Caroline Seger är på väg att slå sig in i landslaget.
Hennes mål betydde för svensk del att man fick oavgjort, 11, i sista gruppspelsmatchen mot Norge och att man får möta Frankrike i match om tredje pris i Algarve Cup.
Och för hennes egen del betyder det en hel del.
 Jag sa ju innan matchen att i dag ska jag göra ett mål, och det är klart att man måste hålla sina löften, säger hon leende.
Målet kom efter 18 minuter, då hade Norge haft det mesta av spelet men en försvarsmiss av Ane Stangeland gjorde att Seger kom fri med målvakten.
 Det var en bra djupledsboll av "Mosan" (Malin Moström), det var bara att peta in den.

Krockade
I andra halvlek, efter 70 minuters spel, tog det dock slut. I en luftduell i straffområdet krockade hon med en norska och blev liggande.
 Jag skulle göra ett mål till men träffade fel "boll". Det blev en liten hjärnskakning och då var det onödigt att fortsätta att spela.
Men trots det allt för tidiga slutet i matchen så hade hon all anledning att vara nöjd, precis som assisterande förbundskaptenen Thomas Dennerby.
Han sade:
 Jätteduktig, hon kan bli hur bra som helst. Det som överraskat mig här nere är att hon, förutom den ungdomliga entusiasmen, också visar en otrolig rutin. Man kan tro att hon har varit med mycket längre.
Men Seger kom till Algarve Cup som landslagsdebutant, när turneringen är över på tisdag kväll så kan hon ha kommit ett stort steg närmare England, det är där fotbolls-EM spelas i sommar.

Norsk dominans
Men om Linköpingsspelaren var det positiva tecknet i Loulé på söndagskvällen så var Sveriges insats mot Norge högst blandad. Norge, tvingat att vinna för att gå om Sverige i gruppen, dominerade och Sveriges chanser var lätträknade.
Ett distansskott av Frida Östberg, en gratischans av en norska som Anna Sjöström var nära att förvalta och ett hyggligt skott av Malin Moström på övertid, sedan fanns det inte så mycket mer att glädjas åt när det gällde svenska målchanser.
Det svenska anfallsparet Lotta Schelin/Sara Johansson var långa perioder osynliga då de togs bort av de norska försvararna.
 Det blev kanske lite för mycket långbollar men vi ville utnyttja våra snabba forwards, fotbollsplanen var lite hoppig så att det var också svårt att spela längs marken, säger Malin Moström.
Norge hade desto mer, men det dröjde till den 83:e minuten innan Marita Kaufmann kunde kvittera efter en hörna.
Men trots det och framförallt tack vare Caroline Seger får Sverige möta Frankrike i tredjeprismatchen i Faro på tisdag.
För Norge väntar i stället Danmark i match om femte plats.

Mer läsning

Annons