Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Segermelodin enda som störde Hagos

Yared Hagos hängde med huvudet. Trots det viktiga 3—1-målet och reducering till 2—3 i kvartsfinalserien mot Djurgården.

Annons
Nu blir man ju deppig igen, påpekade Yared, då han fick höra på Kiprusoff och Bergs finska melodival i omklädningsrummet efter drabbningen.
Timrå IK sjöng på sista versen i går. Men nu blir det minst en chans till för Timråspelarna att visa brösttonerna. Och detta i Globen. En Arena där man har vunnit tre matcher av lika många över Djurgården den här vintern.
Djurgården kommer att vara under press i Globen på måndag. Dom vill säkert inte åka tillbaka till Timrå igen, påpekade Yared Hagos, som liksom Hedström och Nilsson passade på att göra sitt första slutspelsmål för den här säsongen.
Han slog till mitt i Djurgårdens fyra minuter långa power play i slutperioden.
Jag förstod att Berg skulle få två minuter och hörde samtidigt från speakerbåset att det var fel på klockan. Därför trodde jag och många med mig att de fyra minuterna som kom upp på matchklockan var fel.
Hagos fortsatte:
Därför sade vi åt domaren, men då berättade denne att det skulle vara 2+2. Det kändes verkligen tungt i det läget.
Men istället för kvittering avgjorde nu Hagos duellen i boxplay. Efter 15.55 skottade den forne AIK-aren in 31-pucken från en position strax innanför offensiva blå linjen.
Det var en Djurgårsspelare som spelade fel. Jag såg sedan att jag inte skulle hinna fram och dra Theodore, utan chansade istället med ett skott. Träffen blev rätt bra.
Ett ganska skönt mål. Eller?
Jo, där spikade vi matchen. Nu hoppas jag också att den här matchserien svänger över till vår sida.
Belöningen för Hagos blev lite trevliga finska toner i omklädningsrummet. Det var Miikka Kiprusoff och Aki-Petteri Berg som körde duett.
Vilken elände, stönade Hagos, som hellre hade önskat lite uppfriskande hiphop.
Kiprusoff gjorde ett par idioträddningar i mittenperioden. Bland annat då Micke Johansson såg ut att ha öppen kasse efter en retur.
Dåligt av mig att släppa den returen. Därför fick jag lov att ordna upp det hela, påpekade Miikka, som däremot tvingades kapitulera för Mariusz Czerkawski efter 11.54 av mittenperioden.
Skottet kom lite oväntat eftersom \"Marre\" hade två passningsalternativ.
Men det var min gubbe. Samtidigt sköt han i en höjd som är svår för en målvakt, fortsatte Kiprusoff.
Finsk sisu och musik även i Globen på måndag?

Mer läsning

Annons