Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Selånger värvar från Kuben

Division II-laget har gjort klart med sitt första nyförvärv inför nästa säsong.

Annons

Han kommer från Kubikenborgs IF – och heter Mattias Svelander.

– Det känns väldigt inspirerande, säger Svelander.

På tränarsidan har klubben redan presenterat en ny duo i form av Bert Ståhlberg och Jonas Westring.

På spelarsidan blir 20-årige Mattias Svelander det första nytillskottet utifrån till Selånger inför säsongen i division II sommaren 2014.

– Han är en av distriktets största talanger och vi tror att han kan utvecklas ännu mer genom att spela på en högre nivå, säger Peter Koch i Selångers sportkommitté.

Svelander kommer från spel med moderklubben Kubikenborgs IF i division III, men det finns en koppling till Selånger sedan tidigare.

– Min pappa (Tomas Svelander) spelade stora delar av sin karriär i klubben. Sista året var 1997 när de gick upp i tvåan. Nu blir det spännande att se hur jag klarar mig där, säger Mattias Svelander.

Division II-konkurrenten Härnösands FF, som ska tränas av förre SDFF-tränaren Patrik "Tretjak" Jonsson, var också ute efter mittfältaren, men valet föll på Selånger till slut.

– Det kändes som det bästa alternativet för mig just nu eftersom jag blir kvar i stan och kan kombinera allt med mitt jobb och sådant. Det ska bli kul med ett nytt lag och försöka ta ett steg till som spelare, säger Svelander.

Mer läsning

Annons