Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Semifinal blir moralisk final

Tennisens absoluta gruskungar i år heter Rafael Nadal och Roger Federer.
Bara en kan vinna Franska mästerskapen.
Semifinalen blir den moraliska finalen.

Annons
Nadal och Federer går fram som ångvältar på Roland Garros. David Ferrer och Nicolas Hanescu kördes över i tisdagens kvartsfinaler.
Nadal gjorde 62, 75, 60 i spanskmötet med Ferrer och vann sin 22:a raka match på grus i år. Den sviten inkluderar tunga titlar som Rom och Hamburg.
Världsettan och förstaseedade Federer skickade rumänen Hanescu ur turneringen utan tappat set, seger 62, 76 (73), 63.
Och Parispubliken får precis det tungviktsmöte i semifinalen det spekulerats i sedan lottningen för en och en halv vecka sedan.
Nadal, 19 på lördag, spelar sin första Grand Slam på grus och kan bli förste vinnare i debuten sedan Mats Wilander klev rätt in i världseliten för 23 år sedan. Federer är mitt uppe i sitt mest framgångsrikaste försök att vinna den Grand Slam-titeln han saknar. Schweizaren hade tidigare som bäst nått kvartsfinal, 2001.

Båda imponerade
I och med mötet med Nadal är han också den andre numera aktive spelaren vid sidan av Andre Agassi att ha nått semifinal i samtliga fyra Grand Slam-turneringar.
Båda imponerade i sina kvartsfinaler.
Nadal fick det extra lätt sedan Ferrer skadat ryggen och behövde behandling i andra. I det första pressade han sin landsman och hade till och med en setboll.
Federer redde ut tiebreaket i andra och där gick luften ur Hanescu.
Justine Henin-Hardenne övervann så väl en ond rygg som ryska tonårshotet Maria Sjarapova och tog en spikrak väg till semifinalen mot ryskan Nadja Petrova.
Belgiskan vann med 64, 62.
Petrova fick en än lättare resa till torsdagens match när hon gjorde 62, 62 på serbiskan Ana Ivanovic.
Desto tuffare var det mellan ryskan Jelena Lichotseva och Sesil Karatanttjeva. Bulgariskan tog första set klart, 62 och bröt till 43 i andra men just där och då trasslade Karatanttjeva till det. Lichotseva vände matchen, 64, 64 och såg till att damsingeln i Franska mästerskapen får vänta på en yngre vinnare än när Monica Seles vann 16 år och sex måndare gammal 1990.

Pierce vidare
 Hon spelade verkligen bra och jag tror inte att jag riktigt trodde att jag kunde göra det idag, sade Karatanttjeva, 16 i augusti.
För Lichotseva väntar nu hemmaspelaren Mary Pierce som besegrade amerikanska världsettan Lindsay Davenport (63, 62).

Mer läsning

Annons