Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sent Stenman-mål frälste Djurgården

Det blev Fredrik Stenman som avgjorde matchen när Djurgården slog Häcken med 2-1 på Stadion. Han tryckte in 2-1 målet i den 86:e minuten efter en hörna och tränare Kjell Jonevret var nöjd med målet. - Vi ska vara farliga på fasta situationer, det kommer fler lag att få känna av, säger han.

Annons
Det var ett laddat Djurgården som var tillbaka på Stockholm Stadion. Det märktes att både de 12 823 i publiken och spelarna tyckte att det var härligt att vara tillbaka på sin riktiga hemmaplan.
- Skönt att vara tillbaka på vår riktiga hemmaplan, säger Jonevret till FotbollDirekt.com.

DIF dominerade den första halvleken och skapade ett par heta chanser genom att spela sig fram längs backen medan Häcken mest slog långbollar på Dioh Williams. Spelet fungerade inte felfritt för Djurgården och det var inte planens fel.
- Vi försökte spela bollen, men det var lite si och så med spelet. Vi har lite att jobba med, men det är nog många andra lag som också har det, säger Jonevret.

Det var Häcken som var närmast ett ledningsmål efter snyggt passningsspel där Jesper Ljung kom relativt fri och sköt ett skott i innerstolpen som studsade tillbaka till Tourray. Istället var det den förre Häckenspelaren Tobias Hysén som gav DIF ledningen i den 41:a minuten. Efter ett inlägg lyckades inte Häcken försvaret rensa bort bollen utan den hamnade hos Hysén som med högern fick till en lös men välplacerad strumprullare som efter mycket besvär letade sig stolpe in.
- Det var lite turligt, de hade lika gärna kunnat göra mål precis innan. Det var skönt att gå till halvtidsvila med 1-0 i ryggen. Målet var inte logiskt, men det kändes som att det kunde hända, säger Jonevret.

Häcken kvitterade i den 67:e minuten efter ett anfall på vänsterkanten där bollen gick in till Patrik Andersson som fick två chanser innan han lyckades skjuta in bollen i burgaveln förbi en chanslös Tourray. Djurgården tappade tempo i andra halvlek och Jonevret var inte nöjd med laget.
- Vi står stilla och spelar fotboll i den andra halvleken, säger Jonevret.

Under den sista kvarten av matchen var det i princip spel mot ett mål och DIF skapade ett par riktigt heta chanser. Pressen gav resultat i den 86:e minuten när Fredrik Stenman efter en hörna petade in bollen från nära håll.
- Det var skönt, vi ska vara farliga där. Vi har ett par stora spelare som kan avgöra på fasta situationer. Det var ingen stor seger, men nu har vi tre poäng på kontot och de kan ingen ta ifrån oss, säger Jonevret.

Häckens tränare Stefan Lundin var trots allt nöjd efter matchen.
- Vi visade att vi kunde stå upp hela matchen och att vi håller klassen, säger han till FotbollDirekt.com.

En fråga som har varit på mångas läppar är om Stig Töfting skall få spela eller inte. Idag satt han på bänken hela matchen och fick inte komma in trots att laget låg under i slutet.
- Jag funderade på att byta in honom, men mittfältarna skötte sig så bra, säger Lundin.

Matchfakta:
Djurgården-Häcken 2-1 (1-0)
Målen:
1-0 Tobias Hysén (41), 1-1 Patric Andersson (67), 2-1 Fredrik Stenman (86).
Varningar, Häcken: Jimmy Dixon, Jesper Ljung.
Publik: 12823.

Djurgården: Pa Dembo Tourray - Matias Concha, Elias Storm, Toni Kuivasto, Fredrik Stenman - Johan Arneng, Markus Johannesson, Kári Árnason (Feliciano Magro 73) - Ibrahim Ba (Jones Kusi Asare 73), Sören Larsen, Tobias Hysén (Daniel Sjölund 89).
Avbytare:
Häcken: Christoffer Källqvist - Johan Lind, Jimmy Dixon, Teddy Lucic, Mats Hedén - Jonas Henriksson, Jesper Ljung, Dulee Johnson, Marcus Jarlegren (Eirik Dybendal 56) - Patric Andersson (Mattias Andersson 80), Dioh Williams.

Daniel Sjöberg
FotbollDirekt.com

Mer läsning

Annons