Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seriefinal mot Kalix för Selånger

Bandygänget har inlett säsongen suveränt. I kväll: stormatch mot Kalix. ST ställde lagkaptenen Erik Sundin mot väggen.

Annons
Det är stormatch för er i kväll. Hur har ni laddat?
Vi har släppt på den tunga träningen som vi kör normalt, för att få piggare ben och kunna lyfta oss ytterligare. Annars är planen att träningen ska ge utdelning i playoff-spelet.
Tänder du till extra inför en sån här match?
Ja, det gör jag. För mig som har spelat i allsvenskan har det varit lite svårt att hitta den riktiga tändningen i matcher mot Söderfors och sådana lag. Nu känns det däremot som att det är väldigt lätt att tända till.
Säsongen har börjat bra för er. Hur har det påverkat gänget?
Vi känner att vi är otroligt starka, och att vi är bättre än motståndarna ju längre matcherna lider. Så självförtroendet kan man inte klaga på. Vi är ett ungt lag, och är långt ifrån färdiga, men vi har någonting bra på gång.
Vilka är styrkorna som gör att du tror på Selånger?
Ambitionsnivån. Att alla strävar mot samma mål och lägger ner otroligt mycket energi. Sen har vi den individuella skickligheten som krävs. Men det gäller så klart att ha flytet när det drar ihop sig.
När avgörs det för er, tror du?
Ja, nu är det inget snack längre om att vi når playoff. Så då blir det från 14 januari och framåt som vi måste vara på tårna.
Publikt har det varit skralt. Hur ska ni förbättra det?
Det är en bra fråga. Jag tror det måste vara allsvensk bandy för att locka publiken och kunna konkurrera med de stora klubbarna som Giffarna och Timrå. Men nu är vi där vi är och då gäller det att spela bra bandy tills vi tar oss upp. Sen tror jag vi måste få fler ungdomar att gå på våra matcher. Men det är glädjande att se att Patronerna har hittat till Gärde, de uppskattar vi som spelare otroligt mycket.
Det är verkligen isfest på Gärde i kväll. Har du koll på kollegorna i hockeygänget?
Ja, man läser ju sporten mycket och ser hur det går för dem. De har ett ungt lag, och har väl haft det lite tufft ett tag. Sen har vi för fullt upp för att hinna gå på några matcher.
Om jag säger Mattias Svedberg vad tänker du då?
En veteran som varit med väldigt länge. Stabil och rutinerad back, va?
Hur tror du det går för dem mot Skellefteå?
Det låter som en tuff uppgift. Men jag hoppas de kan greta till sig en poäng, även om Skellefteå är klara favoriter.
Och för er då hur går det mot Kalix?
Det kan gå hur som helst, men det ska verkligen bli intressant att se hur vi står oss mot ett så bra lag. Spelar vi så bra som vi kan ska vi ha en bra chans.

Mer läsning

Annons