Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seriefinal utan Zlatan

En avstängd svensk och nålstucken italienare har lett till pressbojkott i Juventus, medan Milan fortfarande firar finalplatsen i Champions League.
På söndag ska lagen spela seriefinal — utan Zlatan Ibrahimovic på planen.

Annons
Slutkampen i serie A är inne i sitt mest intensiva skede. På San Siro på söndag förväntar sig de flesta att kampen om ligatiteln, lo scudetto, avgörs.
Milan har full slagstyrka och blev på onsdagen klart för finalen i fotbollens Champions League efter ett övertidsmål mot PSV Eindhoven. Även Paolo Maldini kan spela, trots den otäcka spark mot huvudet han fick mot PSV.
 Jag känner mig bättre och kommer att vara okej till matchen mot Juventus. Jag minns inget av incidenten, bara att doktorn kollade hur jag mådde när jag kände mig illamående i omklädningsrummet, säger lagkaptenen.
I Milanlägret finns leenden och lycka.
Så är inte läget i Turin. I alla fall är det den bästa gissningen, få vet säkert då Juventus har bestämt sig för att bojkotta pressen. Dels för att Zlatan Ibrahimovic inte fick något kortat straff, dels för dopningsskriverierna som om mittbacken Fabio Cannavaro.

Spruta med kreatin
Nyligen visade den statliga italienska tv-stationen Rai att Cannavaro under sin tid i Parma fick en spruta med kreatin, ett medel som inte finns med på listan över förbjudna preparat. Däremot bröt läkare som gav honom sprutan mot lagen om illegal läkemedelshantering.
Zlatan Ibrahimovic fälldes sedan tv-kameror uppfattade det domaren missade, att Zlatan fick Interförsvararen Ivan Cordoba att falla till marken. Ibrahimovic fick tre matchers avstängning för den påstådda armbågsattacken, men de flesta experter trodde att den domen skulle kortas.
Så blev nu inte fallet. Därför får svensken se säsongens viktigaste match från läktaren eller framför tv:n.
Med Zlatan utanför planen måste tränaren Fabio Capello lita på Alessandro del Piero och David Trezeguet i anfallslinjen. Den duon svarade tillsammans för 81 mål när Juventus vann ligatiteln både 2002 och 2003. Men i år har del Piero och Trezeguet bara spelat fem matcher tillsammans med ynkligt resultat, ett spelmål och några straffmål.
Allt sammantaget borde ge fördel för hemmalaget Milan på söndag. Men alla är inte säkra på det:
 Hemmaplan är bara en liten fördel. Juventus har allt känt sig som hemma och tagit med sig många fans till San Siro, säger Marcello Lippi, tidigare tränare i Juventus, till Gazzetta dello Sport.

Hård kamp
Kampen mellan Milan och Juventus har varit hård under hela säsongen. Lagen står nu båda på 76 poäng efter 34 av 38 matcher. Trean Inter är hela 14 poäng efter.
I Italien spelar målskillnaden ingen roll, så om lagen slutar på samma poäng väntar omspel, ett dubbelmöte schemalagt till 14 och 18 juni.
Så kanske får Zlatan möta Milan ändå?

Mer läsning

Annons