Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Serrano starkast i slutet

Marcos Serrano, 32, har kämpat länge för en etappseger i ett klassiskt cykellopp. På den 18:e etappen av Tour de France fick spanjoren kliva högst upp på pallen sedan han cyklat ifrån fransmannen Cedric Vasseur och belgiern Axel Merckx i den sista stigningen.
—  Det är otroligt. Jag kan inte tro att det är sant, jublade Serrano efter segern.

Annons
Den 189 kilometer mellan Albi och Mende på det franska höglandet såg en utbrytargrupp på tio cyklister. Men ingen hade någon chans mot den lille spanjoren som flög ifrån motståndarna i den sista stigningen.
Ledaren Lance Armstrong kom i mål 11.18 bakom vinnaren Serrano och behåller den gula ledartröjan. Det lär han göra även när man går i mål på Champs-Elysée på söndag.
Italienaren Ivan Basso ligger 2.46 efter amerikanen. Jan Ullrich, Tyskland, tog in 27 sekunder på dansken Michael Rasmussen, som fortfarande ligger trea, 3.46 efter ledaren men 2.12 före Ullrich. Det kan dock bli tufft för Rasmussen att stå emot Ullrich i sammandraget efter den långa tempoetappen på lördag. Rasmussen har dock ett rejält grepp om den rödprickiga bergatröjan.
Norrmannen Thor Hushovd behåller den gröna spurttröjan på 164 poäng, men bakom hotar de båda australiska spurtspecialisterna Stuart O'Grady (150) och Robbie McEwen (142). Det hela kommer att avgöras på den sista etappen på Paris huvudgata.
Svenskarna Thomas Lövkvist och Marcus Ljungqvist var 21.03 efter täten och de ligger långt efter i sammandraget. Lövkvist (64:a) är drygt två timmar efter i sammandraget och Ljungqvist ligger (126:a) 3.18.39 efter Armstrong.

Mer läsning

Annons