Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silver och brons i skytte-EM

Annons
Sveriges EM-trupp i sportskytte fortsätter att skjuta hem medaljer vid EM i Belgrad.
Tisdagens skörd:
Silver till Michael Larsson i gevär 300 m, 60 skott liggande och brons till Marie Enqvist i samma klass för damerna. Dessutom tog Niklas Ringborg ett silver i herrjuniorernas skeet och juniorlaget med Ringborg, Johan Björn och Stefan Nilsson tog silver i lagtävlingen.
Michael Larsson vann sitt silver på 598 poäng, samma poäng som segraren Thomas Jerabek från Tjeckien. I särskjutningen gick Jerabek före genom en 99-poängare i andra och tredje serien, medan Larsson sköt sina 99:or i fjärde och femte serien.
I damklassen hade Marie Enqvist 593 poäng, vilket var en poäng ifrån både guld- och silvermedaljörerna Charlotte Jakobsen, Danmark, och Andrea Brühlmann, Schweiz.
 Jag är väldigt besviken just nu. Det är så nära guldet och jag vet att jag skulle kunna skjuta 594 poäng utan problem, sade Enqvist som har världsrekordet på 597 poäng.
 Det jag är nöjd med är att jag genomförde skjutningen som planerat. Jag sköt ett visst antal skott och sedan vilade jag. Jag tyckte att jag sköt fler skott bra men ändå blev det nior.

Mer läsning

Annons