Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silver till Anna-Karin Kammerling i Sim-SM

Anna-Karin Kammerling tog silver under andra dagen av SM i simning, bara nio hundradelar efter guldmedaljören Therese Alshammar.
— Hon tangerade sitt personliga rekord på 24,53 och verkar nöjd, berättade tränaren Hasse Bergqvist.

Annons
Som vanligt blev det en tuff kamp mellan Kammerling och Alshammar. Sundsvallssimmerskan ledde loppet men tappade övertaget på slutet och fick se sig besegrad av rivalen.
I lagkappen för damer på fyra gånger 100 meter medley blev Sundsvalls Simsällskap diskvalificerade.
Vi gjorde en okej lagkapp men en växling gick för snabbt och vi diskades, annars såg det bra ut, sa Bergqvist.
Hasse Bergqvist betonar att Sundsvallstruppen är ett ungt lag och att de flesta är med för att se och lära och kommer att bli namn i framtiden.
De flesta har simmat okej och ligger nära deras personliga rekord. De får ofta kantbanorna och kan därför ibland inte göra sig själv rättvisa, sa han och fortsatte:
Det har varit lite blandat i SM, jag är inte riktigt nöjd med resultaten utan jag trodde vi skulle prestera bättre överlag. Vissa är jag nöjd med, andra lite mindre och några är jag missnöjd med.
I morgon fortsätter SM i Göteborg och visst finns det simmare som kan förbättra Sundsvalls resultat hittills. Emma Wallin kommer att simma 200 meter ryggsim och Hasse Bergqvist förväntar sig att hon kommer att knipa en finalplats. För Sebastian Kammerling väntar 100 meter i samma disciplin. Sundsvalls stora stjärna och nyblivna silvermedaljör Anna-Karin Kammerling, har chans att ta revansch på Therese Alshammar då de möts igen under lördagen, den här gången på 50 meter fjärilsim.
Ingela Ågren

Mer läsning

Annons