Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simmarna längtar ut

Snö och kyla i Sundsvall.
Då vill simstjärnorna börja träna — utomhus.
— Vi vill verkligen komma ut nu, varje dag är viktig, säger tränaren Hasse Bergqvist.

Annons
Det simmarna vill åt är Sporthallsbadets 50-metersbassäng.
Just nu råder rena jakten på dagar i utomhusanläggningen.
Och tack vare en helt ny värmeduk kan simmarna få sin vilja igenom tidigare än någonsin hittills.
- Det känns ju konstigt att säga att vi vill ut nu när det snöar. Egentligen borde vi väl plocka fram skotrarna igen istället. Men förhoppningen är att det ska vara varmt i bassängen inom några veckor, säger Bergqvist.
Den nya övertäckningsduken kostar en halv miljon kronor, men kommer att betala sig på tre år. Duken ska se till att hålla vattnet varmt på nätterna, vilket ger stora besparingar i uppvärmningskostnader. Duken gör också att utomhussäsongen kan börja tidigare, och hålla på ytterligare några veckor längre på hösten.
Utan duk försvinner värmen alldeles för fort. Nu kan vi gå ut tidigare och ligga kvar längre på hösten. Det kommer att betyda mycket för oss.
Målet i sommar är självklart SM på hemmplan i månadsskiftet juni/juli.
Därför är varje dag extra i 50-metersbassängen guld värd för Sundsvallssimmarna.
Jag tror vi kan göra ett bra SM, och ta en hel del medaljer. Vi har en trupp med Anna-Karin Kammerling som den stora superstjärnan, och sen två-tre tjejer till i Sverigeeliten. Sen är resten yngre, och många av dem kommer nog inte att slå igenom förrän om några år. Ändå känns det bra inför SM.
Enda orosmolnet är alla sjukdomar som drabbat laget under våren. För tillfället är sex-sju simmare krassliga, och det är fortfarande tveksamt om alla kan vara med när utomhussäsongen drar igång.
Det är många som tvingats vila och gå på penicillin. Anna-Karin har varit sjuk och är inte riktigt igång än, säger Bergqvist.

Mer läsning

Annons