Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beskedet efter SM-gulden: Det loppet avstår Sjöström i VM

/

Hon siktade på att förbättra öppningen av loppet – men det var slutet som gjorde att Sarah Sjöström avslutade SM med ett säsongsbästa på 100 meter frisim.
Efter sex SM-guld i Sundsvall lämnade stjärnans tränare Carl Jenner besked om att hon kommer avstå 200 meter frisim under VM.
– Det var lite taktiskt för att klara resten av mästerskapet, säger Sjöström.

Annons

Simstjärnan Sarah Sjöström tog som väntat sitt sjätte guld när 100 meter frisim avgjordes under söndagens SM-tävlingar i Sundsvall. Sjöström siktade på att förbättra sin öppning av loppet men det var slutet som gjorde att hon gjorde säsongsbästa 52.97.

– Det var skönt att avsluta med säsongsbästa. Jag försöker jobba på min öppning på 100 meter frisim och försöker att gå ut hårdare, säger Sjöström.

När hon får höra sina tider konstaterar stjärnan att hon behöver jobba vidare med öppningen inför VM.

– Jag måste gå ut hårdare när jag är på VM. Jag får jobba vidare på det.

Efter att tävlingen var över för Sjöström meddelade hennes tränare Carl Jenner att de redan nu tagit beslut om att Sjöström ska stå över 200 meter frisim under VM.

– Jag vill komma till VM och ha kul hela vägen och jag tror inte att jag har det om jag simmar 200, speciellt inte eftersom det är i början och jag har tre grenar kvar sedan, säger Sjöström.

Sjöström berättade även om sin VM-plan:

– På 100 meter fjäril ska jag slå världsrekordet i alla fall, det har jag bestämt. Sedan vill jag försöka slå mina personliga rekord på 50 meter och 100 meter frisim, sedan får vi se. 50 meter fjäril, det är ganska tufft, men jag vill i alla fall vara nära.

Mer läsning

Annons