Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framgångarna fortsätter – fyra nya simmedaljer i Los Angeles

/
  • Simmarna Linnea Bäckman, Johanna Hasselryd (Solens IF) och Gustav Ljungberg (Njurunda simsällskap) tillsammans med övriga medaljörer Jesper Andersson, Therese Mattsson och Niklas Johansson.
  • Medleylaget på väg in på tävlingsarenan.

Trion Johanna Hasselryd, Linnea Bäckman och Gustav Ljungberg från Sundsvall och Njurunda verkar inte kunna lämna bassängen utan en medalj. Natten till torsdagen kammade de hem tre silver och ett brons i Special Olympics.

Annons

När den svenska truppen i Special Olympics World Games lämnar Los Angeles kommer den göra det med ett betydligt tyngre bagage.

I natt blev det elva nya medaljer vilket innebär att Sverige så här långt har tagit hela 21 stycken, fördelat på åtta guld, sex silver och sju brons.

Och för simmarna Johanna Hasselryd och Linnea Bäckman från Solens IF och Gustav Ljungberg från Njurunda Simsällskap fortsätter framgångarna. Samtliga tog var sin individuell medalj på 200 meter frisim – silver för Hasselryd och Ljungberg och brons för Bäckman. Tillsammans med Jesper Andersson från Deje simmade de dessutom hem ett silver i den mixade lagkappen 4x50 medley.

– Det är otroliga prestationer. Jag hade aldrig trott att vi skulle ta medaljer i alla distanser vi ställt upp i, säger Sundsvallsbon Kerstin Norberg, huvudledare för det svenska simlaget i ett pressmeddelande.

Det blev ytterligare tre bronsmedaljer till Sverige i simningen genom Therese Mattsson från Föllinge, Niklas Johansson från Kil och nämnde Jesper Andersson.

I övriga grenar blev det guld i engelsk ridning genom Hanna Lagerquist och i kulstötning genom Oscar Karell från Norrtälje. I friidrotten blev det även silver på 200 meter och ett brons i kulstötning, båda tagna av Simon Sätterström från Bagarmossen.

Läs också:

Medaljregnet ger eko på hemmaplan: "Folk hör av sig hela tiden"

Johanna Hasselryd vann guld

Ljungberg har medaljvittring i Los Angeles

TV+TEXT: Ett simäventyr på andra sidan Atlanten

Mer läsning

Annons