Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skagius besvikelse: SM-guld men långt i från VM-kvalgränsen

/

Sundsvallssimmaren Johannes Skagius vann SM-guld på 50 meter bröst – men hans tid var långt ifrån den magiska VM-kvalgränsen på 27,58.
– Man är riktigt besviken, det är man, säger Skagius till SVT:

Annons

Johannes Skagius jagar en VM-plats under SM-veckan i Sundsvall. Under fredagsförmiddagens försök var 20-åringen överlägset snabbast av alla på 50 meter bröst med tiden 28,37, men när det väl gällde i finalen så vann Skagius i och för sig loppet men tiden 28.61 var en besvikelse. För att nå kvalgränsen för att vara klar för VM hade han behövt sluta på 27,58.

– Det känns stressigt jag får inte upp vare sig greppet eller frekvensen, då blir jag stressad och slutar greppa, det var sådär, säger Skagius.

Skagius har ett tufft år bakom sig med sjukdomar och har nu snabbt lagt på sig åtta kilo – något som han menar påverkar dagens resultat.

– Jag vet ju vad det beror på men det är klart att man alltid vill mer, man är riktigt besviken, det är man.

– Det beror på året i fjol sjukdomsåret, att jag inte fått träna riktigt som jag velat. De här musklerna jag lagt på lagt på mig väldigt fort, jag har inte riktigt anpassat mig än.

Det stora målet är ändå OS i Rio, men den optimala vägen dit är ändå via VM. Av flera anledningar.

– Det viktiga är OS nästa år men självklart skulle det vara bra att få åka på VM, såväl erfarenhets- som fartmässigt och medialt.

Skagius har en ny chans på söndag där han simmar 100 meter bröst. Inför dagens lopp tyckte dock den tidigare förbundskapten och numera SVT-experten Hans Chrunak att Skagius borde få en VM-biljett oavsett.

– Jag tycker han ska få ett wildcard utifrån sina tidigare meriter, sa Chrunak i SVT:s sändning.

Men ett SM-guld är ändå ett SM-guld och Johannes Skagius närmar sig nu mamma Kerstin.

– Nu ligger jag ett närmare henne, hon leder med 5–2. Hon spelade basket så jag räknar bara ett guld per år.

Mer läsning

Annons