Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skagius till semifinal

Johannes Skagius är klar för lördagens semifinaler på 50 meter bröstsim. Men det är en tuff utmaning som väntar Sundsvallssimmaren.

Annons

Både Johannes Skagius och Michelle Coleman tog sig vidare från försöken till lördagskvällens semifinaler. Skagius hade tolfte tid på 50 meter bröstsim med 26,80 och var drygt två tiondelar över sitt personbästa. Han behöver slå svenskt rekord (26,55) och mer därtill för att nå final.

– Det är absolut ett mål att slå rekordet och att ta sig vidare. Men jag tror det behövs 26,3–26,4. Jag hoppas jag har det i mig, sade den 19-årige Sundsvallstalangen.

Coleman tog sig vidare med en hundradels marginal (27,30) på 50 meter ryggsim.

Sarah Sjöström hade inga problem att ladda om efter guldsuccén i kortbane-VM.

Den svenska simstjärnan var näst snabbast i försöken på favoritdistansen 100 meter fjäril

– Det var ett bra försökslopp. Jag brukar vara lite seg på morgonen, men det var en bra tid för att vara morgonsimning, sade Sjöström om 56,56 som var 78 hundradelar över hennes personliga rekord.

Sjöström vann sitt heat och var två hundradelar efter totalettan Jeanette Ottesen, Danmark, som tog silver efter svenskan på 50 meter fjäril i fredags kväll.

Sjöström tog både guld och silver (100 meter fritt) inom loppet av en halvtimme och hade sedan en lugn kväll på hotellet där hon laddade för 100 meter fjäril.

Vad har du fått för reaktioner hemifrån?

– Många grattis och så där.

Mer läsning

Annons