Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strålande resultat för Sundsvallssimmarna

/
  • Gloria Muzito tog tre av Sundsvalls sju medaljer i Sum-Sim och visar varför hon tagits ut i ungdomslandslaget.
  • Guld och brons blev det för Wilma Persson.

Med sju medaljer blev årets Sum-Sim det bästa på många år för Sundsvalls SS. Allra bäst gick det för landslagsaktuella Gloria Muzito och Wilma Persson som tog var sitt guld.

Annons

Det stora ungdomsmästerskapet Sum-Sim hör till årets absoluta höjdpunkter för unga simmare i landet. De bästa är med och konkurrensen är mördande.

Det gör Sundsvalls SS prestationer under helgen i Trollhättan, med två guld, tre silver och två brons, än mer imponerande.

– Det har gått fantastiskt bra. Vi har inte gjort ett så bra Sum-Sim på många år, säger tränaren Emma Wallin.

Häftigaste loppet blev fredagens final på 400 meter frisim för flickor 14 år. Där simmade Gloria Muzito hem guldet – och strax där bakom fixade Wilma Persson ett brons efter en tät duell med fyran.

Men Persson skulle även hon få åka hem med en guldmedalj. I lördagens final på 100 meter ryggsim vann hon med dryga halvsekunden före tvåan. Gloria Muzito tog även hem två silvermedaljer, på 100 meter frisim och 200 meter fritt. Ett riktigt formbesked från simmarna som nyligen togs ut i landslaget för att delta i nordiska mästerskapen.

– Tränar de på och fortsätter utvecklas i rätt takt kan de gå precis hur långt som helst. Men vi har många lovande simmare. Våra lag är nära pallen både för tjejerna och killarna, och nästa år får vi tävla med samma lag i samma åldersklass, säger Emma Wallin.

Övriga medaljörer för Sundsvall blev Viktor Näslund och Felix Balkerud.

Njurunda SS deltog med sex simmare och nådde som bäst en niondeplats genom Johan Björklund på 1 500 meter frisim. Då tävlade han ändå mot ett år äldre motståndare. Han skulle även ha tävlat i 800 meter frisim i går men blev sjuk och kunde inte komma till start. Klubben ställde även upp med ett lag, bestående av Robin Björklund, Elias Engström, Rasmus Uhlin och Filip Borgström, på 4x100 meter medley som slutade på 15:e plats.

Här näst väntar SM i Sundsvall under SM-veckan för båda klubbarna.

– Det ska bli superkul. Vi är väldigt peppade, säger Emma Wallin.

Mer läsning

Annons