Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallsolympier kan bli tv-stjärnor

I juli deltar simmarna Linnea Bäckman, Johanna Hasselryd och Gustav Ljungberg i enorma Special Olympics World Summer Games i Los Angeles. Har de tur kommer de även med i TV4:s dokumentärserie som sänds i höst.

Annons

Med 7 000 idrottsutövare och 3 000 tränare från 177 länder och bortåt en halv miljon i publik är Special Olympics World Summer Games årets största idrottsevenemang i världen och den enskilt största sporthändelsen i Los Angeles sedan OS 1984.

Och här ska Solens IF:s simmare Linnea Bäckman och Johanna Hasselryd samt Njurunda SS Gustav Ljungberg delta.

– De tycker att det är spännande och jättestort. Men de förstår nog inte riktigt hur stort. Invigningen kommer vara på samma arena som OS-invigningen 1984, och det kommer vara 80 000 på läktarna, säger Kerstin Norberg från Solens IF som åker med som koordinator för simmarna.

Som om det inte vore nog finns det i höst stora chanser att de dyker upp i tv-rutan. Ett tv-team följer den svenska truppen, bestående av totalt 91 aktiva och ledare, under förberedelserna inför mästerskapet och slutligen på resan över Atlanten. Resultatet blir en dokumentärserie, Heja Sverige, som visas i sex avsnitt i TV4 i höst.

Teamet har bland annat varit och filmat simmarna i Sundsvall och har enligt Kerstin Norberg planerat in ytterligare besök.

– Vi får se om de visar något härifrån, men det vore ju kul och häftigt. Bara inte jag kommer med, säger hon.

Special Olympics World Summer Games är som ett OS för utvecklingsstörda och avgörs mellan den 25 juli och 2 augusti.

Mer läsning

Annons