Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Talangfullt på Simiaden

/

Simmare från tretton år och neråt visade vad de gick för i Njurunda simhall. En av alla lovande simmare var Lova Tjernström från Njurunda simsällskap.
– Det är kul att simma och det bästa är att tävla.

Se alla resultat här.

Annons

Njurunda simsällskap bjöd in till tävlingar under lördagen och söndagen i Njurunda simhall. Simmare från hela mellannorrländska distriktet samlades i hallen.

– Det är som ett distriktsmästerskap för de under 13 år i vårt område, från Jämtland, Härjedalen och Västernorrland, säger Maria Öhman Njurundas huvudtränare.

Bland hemmatalangerna fanns det flera lovande simmare, Lova Tjernström visade med marginal var skåpet skulle stå i ryggsimmet, tätt följd av Östersundsklubben Ägir:s Nea Hjortsberg.

– Jag började simma när jag var tre år gammal, men egentligen gick jag i babysim innan dess med så man kan säga att jag simmat hela livet, säger Lova Tjernström.

Hon är elva år och har precis hittat flytet i simningen med stora framsteg mest hela tiden.

– Jag känner att jag blir bättre för varje träning, men roligast är det att tävla, säger Lova Tjernström.

Hela tävlingen direktsänds på webben av klubben själva, fyra kameror som ger en fullständig uppdatering på vad som sker i hallen för föräldrar och bekanta som inte kan vara på plats.

– Det är väldigt kul att vi kan göra sådant, det är helt tack vare föräldrar som fixar, säger Maria Öhman.

Det krävs en del mankraft för att driva runt en tävling, bara banan kräver runt 30 funktionärer för att man ska kunna följa alla regler för en regelrätt tävling.

– Det är klart det är tufft att få till alla ideella som ska lägga ner jobb, det är en ständig kamp att få ihop tillräckligt med personal, säger Maria Öhman.

En av helgens största segermarginaler stod Njurundasimmaren Robin Björklund för.

– Han vinner nästan allt han ställer upp i och kommer vara med i SM i sommar tillsammans med sina två bröder, det ska bli kul att följa, säger Maria Öhman.

Bröderna Björklund är inte ensamma att representera Njurunda i SM, totalt är sex simmare från klubben klara för tävlingen.

Mer läsning

Annons