Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VM-drömmen över för Skagius

Målet var att ta två SM-guld. Men det räckte varken till guld eller till en VM-biljett när finalen på 100 meter bröstsim avgjordes i går.
– Jag var inte tillräckligt snabb, säger Johannes Skagius efter att ha tagit silvret.

Annons

Det var söndag eftermiddag och det avslutande finalpasset på SM i simning. Inför SM hade hemmahoppet Johannes Skagius målsättningen att ta två SM-guld. Men vid finalen på 100 bröstsim fanns också den sista chansen att simma till sig en biljett till VM.

Efter försökspasset på morgonen var han snabbast på tiden 1.03.52. För att klara den utsatta VM-kvaltiden behövde han göra tre sekunder snabbare än vad han gjorde under morgonen.

Upp till 50 meter såg det ut att hålla för guld då Skagius vände först. Men efter 75 meter kroknar han och det ser tungt ut sista biten. Erik Persson från Kungsbacka gick om och vann guldet på 1.02.24. Skagius kom i mål som tvåa på 1.03.10. Han var långt över kvalet till VM och sitt personliga rekord.

– Det är klart att jag ville ta guld. Men är det någon jag ska förlora mot är det Erik. Vi är kompisar och har tränat ihop i många år. Ibland vinner han och ibland vinner jag, säger Skagius.

Efter loppet ser han tydligt besviken ut och skakar på huvudet när han lämnar bassängkanten.

– Erik är stark och är bra på 200 meter. Jag är snabb och är bra på 50 meter. Jag hoppades att jag skulle vara snabb nog men det var jag uppenbarligen inte, säger han.

Nu väntar någon veckas vila innan han börjar träna igen. Siktet är fortfarande fast inställt mot OS nästa år.

– Jag ska vara i stugan nu och rensa huvudet. Sedan går jag på för fullt. Jag ska vänja mig vid kroppen igen, den känns som ny med alla muskler jag har byggt. Det blir kraft åt alla håll nu, säger han.

Vart han ska träna i höst är fortfarande oklart. Skagius final på 100 bröstsim var tränaren Jörgen Edins sista då han nu slutar i Sundsvalls Simsällskap.

– Det hade varit roligare om det hade slutat bra med ett guld, säger han.

Sarah Sjöström vann finalen på 100 meter frisim på 52.97, som var ett nytt årsbästa.

Mer läsning

Annons