Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjätte raka segern för Kajsa Bergqvist

Höjdhopperskan Kajsa Bergqvist är fortfarande obesegrad i år.
1,98 räckte för att ta sjätte raka segern i en GP-tävling i Madrid på lördagskvällen.
I damernas stavhoppstävling satte Jelena Isinbajeva världsrekord igen genom att klara 4,95.

Annons
Det var 365 dagar sedan Bergqvist slet av hälsenan i en tävling i Båstad. Ett år senare är hon tillbaka som världens bästa höjdhopperska.
 Det är jättekul att vara tillbaka igen, och jag kan ju inte klaga på resultaten. Men jag hade räknat med lite bättre i dag. Det kändes jättebra på inhoppningen och på de första höjderna, men tävlingen drog ut på tiden och jag tappade kraften i slutet, sade Kajsa Bergqvist till TT.
Kajsa Bergqvists långa segersvit började i Malaga den 29 maj då hon i årspremiären vann på 2,00. Hon har vunnit ytterligare två tävlingar på två meter, en tävling på 1,99, medan hennes årsbästa 2,01 är från den 19 juni i Gävle.
Kajsa gick in på 1,85, hon tog sedan 1,92, 195 och 1,98 i första och då var segern redan klar. Hon fortsatte sedan själv på 2,01 men fick inte till något riktigt bra försök.
 Jag är jätteglad att jag vann men jag fick inte till något bra försök alls på 2,01 och det irriterar mig lite. Jag var trött i slutet.
Enda konkurrent som klarat 2,00 i år är Jelena Slesarenko som i tisdags vann ryska mästerskapen på 2,00. Slesarenko, som klarade 2,06 ifjol, kommer inte att tävla något mer fram till VM.
 Hon kommer att bli min farligaste motståndare i VM, helt klart. Slesarenko är otroligt duktig och hennes 2,00 imponerar.
 Jag tror att det krävs 2,04-2,05 för att kunna vara med och slåss om den ädlaste valören i VM.
Hur ser programmet ut för dig fram till VM?
 Den närmaste veckan kommer jag att träna rätt så hårt, sedan blir det DN-galan den 26 juli. Därefter åker vi på ett VM-läger på Åland och där hoppas jag kunna samla ihop mig ordentligt och finslipa detaljerna för att vara på topp till Helsingfors.
Vita Palamar, Ukraina, och Venelina Veneva, Bulgarien, delade andraplatsen på 1,95.
Ryskan Jelena Isinbajeva hoppade världsrekord redan i utomhuspremiären i Lausanne för elva dagar sedan när hon tog 4,93.
I Madrid klarade hon 4,95 utan några som helst problem. Det var ryskans 15:e världsrekord i karriären och ingen tvivlar längre på att hon kommer att bli första kvinna över fem meter. Möjligen sparar hon den historiska höjden till VM i Helsingfors.

Mer läsning

Annons