Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjöbom tar över som ordförande?

Vem tar över ordförandeposten efter Assar Engblom?
Den mest logiska lösningen är att den nuvarande vice ordföranden Ingemar Sjöbom kliver upp i topp.

Annons
Jag är beredd att bli ordförande om jag får styrelsens förtroende, säger Ingemar, som varit med i Norrlands Travsällskaps styrelse sedan slutet av 70-talet.
Enligt vad ST erfar kommer det att bli en hel del ommöbleringar i samband med Norrlands Travsällskaps årsstämma den 24 maj. Arvid Arwidi avled tidigare i år och dessutom försvinner också Christer Nylander och ordförande Assar Engblom.
Nya styrelseledamöter blir enligt valberedningens förslag Magnus Svensson (hästägare och son till Björn "Vildhussen" Svensson), Tomas Almqvist (ägare till bland annat Alf Broline) och Ann-Charlotte Eriksson (startade upp ponnytravet på Bergsåker). Alltså en avsevärd föryngring av styrelsen.
Teoretisk sett är det möjligt även för någon av de nya att kliva upp direkt på ordförandeposten. Men vem det blir i slutänden bestäms på ett speciellt styrelsemöte efter årsstämman, fortsätter Ingemar Sjöbom.
Tomas Almqvist ser fram emot att få komma med i styrelsen på Bergsåker.
Travet är ett väldigt stort intresse, så visst känns det stimulerande. Men jag kan inte tänka mig att bli ordförande. Nej, möjligen längre fram när man suttit med i styrelsen några år och blivit varm i kläderna.
Trots att Christer Nylander avgår så kommer proffstränarna ändå få en bra inblick i styrelsens arbete och beslutstagande.
Vi har en adjungerande plats vid alla styrelsemöten. Det innebär att vi kan vara med och påverka även om vi inte har någon rösträtt, berättar Robert Bergh, ordförande i proffstränarföreningen på Bergsåker.

Mer läsning

Annons