Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadeskjutet Granlo ställer in genrepet

Debuten i Superligan närmar sig snabbt för Granlo BK – men halva laget står på skadelistan. Nu ställer man in helgens genrep.
– Det är definitivt inte bra, men det är bara att gilla läget och fortsätta att förbereda sig, säger tränare Magnus Näsman.

Annons

Helgens två träningsmatcher mot Sirius och Umeå City var tänkt att bli en nyttig genomkörare för Granlo innan det är dags för skarpt läge mot regerande svenska mästarna Storvreta den 19 september.

– Det hade varit bra att få spela de här matcherna för oss, men samtidigt har vi kommit en bra bit på väg tycker jag och med så många spelar borta gick det helt enkelt inte att spela, säger Näsman.

En rad spelare är sjuka och en ännu längre rad står på skadelistan: Andreas Lindqvist (hjärtsäcksinflammation), Patrik Fransson (fot), Tomas Helin (knä), Johan Samuelsson (ljumske), Anton Samuelsson (baksida lår), Patrik Svensson (baksida lår). En ljuspunkt i mörkret är att backen Robin Nilsberth är på landslagsuppdrag.

– Med så här mycket folk borta blir det inte några bra träningar heller, vi får köra mer individuellt så länge och jag räknar med att folk blir friska och kan spela igen ganska snabbt.

Det blir i alla fall en match innan premiären, hemma i Sundsvall – mot just Umeå City, men matchen är flyttad till söndag den 16 september.

– Det var viktigt att få till den matchen, så att vi kan testa lite i matchtempo, säger Näsman.

Mer läsning

Annons