Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skattesmäll för Högsby IK

Annons
Fotbollsklubben Högsby IK, som spelar i division 4, har åkt på en rejäl skattesmäll och är skyldig staten en kvarts miljon kronor.
Det är resultatet av en omfattande skatterevision som visade att såväl klubbledningen som tränare och spelare har fått ersättningar svart.
Skatteverkets revisorer har slagit ner på att klubben inte har redovisat inkomster av näringsverksamhet på över 300 000 kronor. Det gäller försäljning av bland annat kläder och ersättningar för skogsplantering. Här saknas också momsredovisning på över 70 000 kronor, rapporterar tidningen Barometern/OT.
I flera fall har det gjorts utbetalningar utan några verifikationer. Det rör sig om över 100 000 kronor. Eftersom revisorerna inte anser sig ha fått någon godtagbar förklaring till hur pengarna har använts, vill de att beloppet påförs ordföranden Björn Garpenstedt som lön.
Med rapporten från Skatteverket finns en lista på spelare och andra som har fått svarta inkomster. De två spelare som har fått mest har erhållit 37 000 respektive 31 000 kronor, enligt tidningen.

Mer läsning

Annons