Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skellefteå fortsatt på offensiv

Skellefteås sportchef Peo Larsson tänker fullfölja den offensiva strategi som tagit Skellefteå tillbaka till elitserien. Larsson och de andra trötta men lyckliga ledarna i klubben kan börja jobba med egna miljoner i ryggen.

Annons
Natten efter segern mot Borfors som säkrade en plats i elitserien blev lång för spelare och ledare i Skellefteå. Direktflyg hem, tusentalet fans som hyllade spelarna i hemmahallen och sedan middag vid 02.30-snåret.
Men vilan får vänta. Arbetet som ska göra Skellefteå till ett stabilt elitserielag har redan inletts.
 Vi har sju spelare på kontrakt till nästa säsong, bland annat förstakedjan med Magnus Wernblom-Anders Söderberg-Fredrik Öberg. Eftersom vi tänker fortsätta vår strategi och satsa på en offensiv spelidé kommer vi att försöka värva rollspelare utifrån det, säger sportchefen Peo Larsson.
 Vårt första mål kommer att vara nytt kontrakt utan att spela kvalserien nästa säsong. Klarar vi det har vi gjort det riktigt bra, fortsätter han.
En av de spelare som står på Larssons önskelista är Jonathan Hedström, numera i Anaheim i NHL.
 Vi kommer att prata med honom, annat vore tjänstefel. Men han har ett år kvar på sitt kontrakt, säger Larsson.
Däremot kommer inte Skellefteåpublikens nye favorit Daniel Branda att bli kvar, nästa säsong har han kontrakt med Litvinov i tjeckiska ligan.
Vem som ska träna Skellefteå är inte klart. Både sportchef och styrelse vill ha kvar Tommy Samuelsson, som kopplats till Färjestad nästa säsong.
 Vi ska prata med Tommy i början av nästa vecka och besked lär komma snabbt. Anledningen till att vi inte pratat fortsättning med honom är att vi ville ha lugn runt laget under kvalserien, säger Larsson.
Skellefteås ekonomiska facit är i dag runt fem miljoner i eget kapital, föreningen har omsatt 34 miljoner den gångna säsongen.
 Ekonomiskt är utgångsläget bra, intäkterna kommer att öka nästa säsong. Vi kommer att bygga om hallen samtidigt som vi spelar i den vilket inte är idealiskt. Men vi måste göra så för framtiden, säger ordföranden Per Nordlund.

Mer läsning

Annons