Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skön debut för Gällerdal

Det blev en 13:e plats för Magnus Gällerdal och Keymaster i debuten i Badminton, den fyrstjärniga fälttävlan som anses vara en av världens absolut svåraste.
—  Fantastiskt. Jätteskoj, säger Badmintondebutanten själv.

Annons
På lördagen reds den krävande terrängbanan som Magnus och Keymaster klarade helt felfritt på hinder men med tidsfel. På ett av hindren red Magnus den längre vägen som kostade några sekunder extra.
 Med facit i hand hade jag ridit den korta vägen där också och sparat tid, men det är lätt att vara efterklok, menar Magnus.
Söndagen inleddes med det "tredje delmomentet" hästbesiktningen där veterinär och domare kontrollerar att hästarna är i form efter terrängen för att gå den avslutande banhoppningen. En häst fick dras tillbaka vilket innebar att Magnus hamnade i startgrupp två och red i den avslutande klassen med de tjugo bästa.
 Keymaster kändes väldigt mjuk och fin i dag, lördagen verkar inte ha tagit på honom, säger Magnus.
Även i banhoppningen var Keymaster felfri.
 Det var tillräckligt svårt, säger Magnus.
Med en oerhört god placering i sin 13:e plats kommer Magnus och Keymaster hem till Sverige i veckan efter att ha tillbringat över en månad i England. Efter vila är det dags att börja planera resten av säsongen. I augusti rids världscupfinalen på hemmaplan i Sverige och i början av september är det EM.
 Jag kan få in båda i planeringen, men det gäller att hushålla med goda jag har, säger Magnus Gällerdal som bara har Keymaster att rida i de stora klasserna.
Vann Badminton gjorde Pippa Funnell med Primmores Pride.

Mer läsning

Annons