Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skotrarna flög in över Sundsvall

Under söndagen avgjordes snöskotercrossens SnoX serie på Gärdehov i Sundsvall. Och det bjöds på fart, fest och snöyra i solskenet.

Annons
Snön yrde åt alla håll när hundratals förare samlades på Gärdehov för att avgöra SnoX seriens tredje deltävling. Runt den cirka 700 m långa banan stod hundratals intresserade för att följa tävlingen. Få, om någon, blev besviken.
I kvalheat efter kvalheat och final efter final bjöds det på snygga hopp, skarpa svängar och yrande snö i högsta fart till publikens förtjusning. Till det skapade motorljudet en ljudkuliss av högsta klass och det enda som krävdes för en skön motorsportsdag var egentligen bara varma kläder.
Arrangemanget var riktigt bra, inga långa uppehåll och bra banor med mycket snö, säger Njurunda Mk:s Andreas Bergman belåtet.
Dessutom är det ju alltid kul att tävla inför vänner och bekanta.
Söndagen bjöd på tävlingar i tio klasser, från 12- och 13-åringarna i sport 380 till de tunga Pro Stock och Pro Open-klasserna.
Andreas Bergman var en av hemmaklubben Njurunda Mk:s stora hopp i de två prestigefyllda klasserna Pro Stock och Pro Open. Hela säsongen har han haft problem med ett tändstift som krånglar, men trots vissa bekymmer tog han sig till final i båda klasserna.
I favoritklassen Pro Stock, för skotrar på 440 kubik, startade han som tia, men slutade som elva.
En ganska bra placering under omständigheterna. Lite otur bara att den enda gången skotern krånglade i dag var i finalen, säger han och skrattar.

Stallkamrater i final
Med sig till finalen hade Andreas sina stallkamrater från Njurunda Mk Micke Rydberg, Andreas Sjöström och Tobias Bergström. De slutade 12:a, 13:e och 15:e. Vann gjorde en jublande glad Ronnie Westlund från Hedevikens Ssk som imponerade stort och ledde från andra varvet in i mål.
I Pro Open-finalen, för 800-kubiksmaskiner, slutade Andreas Bergman femma av bara fem tävlande i finalen.
Men jag körde min 440-maskin där. Jag var uppe och nötte lite på fyran, men då vurpade jag tyvärr.
Som helhet får jag vara nöjd. Min maskin höll någorlunda och det var många bra åkare här i dag. Och dagens tävling är säsongens bästa för mig, säger Andreas.
Överlag kunde inte Njurunda-förarna bjuda hemmapubliken på några större framgångar, men en klasseger blev det till slut. I klassen Sport 380 för 14-16-åringar vann Njurunda Mk:s Emil Molander.
Nästa deltävling avgörs under första helgen i april i Jokkmokk. Då kanske det är dags för en Njurundaseger även i de tyngre klasserna.

Mer läsning

Annons