Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutsignal

Annons
Leksand Timrå
Första perioden
Timrå öppnade starkt och fick snabbt ett numerärt överläge, som innehöll en del målchanser. Leksand tog dock ledningen efter drygt fem minuter och hade sedan genom Sebastian Meijers friläge en jättechans till 2 0. En jämn period.

Andra perioden
Två numerära överlägen för vardera laget även i den här perioden, men fortsatt svagt power play-spel. Timrås bästa chans var ett friläge av Mattias Wennerberg efter 2.44. Leksand skapade tre heta chanserna genom Calle Steen, Jimmie Ericsson och Magnus Hedlund. Perioden knappt till Leksand.

Tredje perioden
Timrå fick en smakstart med 1 1 redan efter drygt en minuts spel och kom att dominera perioden med eftertryck. Leksand skapade inte mycket, men lyckades göra två mål och ta en viktig trepoängare. Timrå vann skotten med förkrossande 20 6, men blev trots det utan poäng.

Citatet
"Det är roligt att man är rätt ute ibland"
Leksandstränaren Per-Erik Eklund om den nykomponerade kedjan med Jimmie Ericsson, Magnus Hedlund och Mattias Ritola, som svarade för två mål.

Inget lyckat målvaktsbyte
Efter att Johan Asplund vaktat Timrås mål i de två senaste matcherna var det Mika Oksas tur mot Leksand. Oksa hade dock ingen av sina bättre dagar och borde ha klarat något av Leksands mål.

Timrås tunga trend
Timrå är en av elitseriens formsvagaste lag och har bara tagit en poäng på de fyra senaste matcherna. Senaste segern kom hemma mot Modo 24 november.

Sannys skada
Backen Sanny Lindström täckte ett skott i slutet av den första perioden och fick en smäll på revbenen. Han hostade blod, utgick och åkte till sjukhus för att undersöka en befarad skada på ena lungan.

Betygen
Målvakt
Mika Oksa (mv) 1

Första femman
Teemu Aalto (b) 2
Kalle Koskinen (b) 3
Fredrik Warg (f) 2
Frans Nielsen (c)3
Kent Manderville (f) 2

Andra femman
Anton Strålman (b) 3
Johan Svedberg (b) 2
Peter Ström (f) 2
Valeri Krykov (c) 4
Robert Carlsson (f) 2

Tredje femman
Sanny Lindström (b) 2
Mats Hansson (b) 2
Christian Söderström (f) 4
Kristian Gahn (c) 2
Peter Regin (f) 4

Fjärde forwardspar
Blake Sloan (f) 2
Mattias Wennerberg (f) 1

Sjunde back
Carl-Johan Johansson (b) 2

Mer läsning

Annons