Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutspelat för Vinciguerra

Det är slutspelat för Andreas Vinciguerra i Swedish Open — men trots förlusten i andra omgången fick han positiva besked inför fortsättningen.
—  Jag fick kvitto på att jag är tillbaka och det känns skönt, sade han.
Efter en jämn drabbning vann ryssen Michail Juzjnyj med 4—6, 7—6 (7—4), 7—5.

Annons
Vinciguerras comeback efter den långa skadefrånvaron gav mersmak. Länge såg det ut som om han var på väg mot kvartsfinal. Vid ledning med 10 i set och ställningen 65 i andra hade han matchboll, men Juzjnyj klarade och tvingade därefter fram ett tiebreak. Där fick Vinciguerra hela tiden jobba i underläge och Juzjnyj lyckades kvittera till 11 i set.
Ryssen tog sedan hem avgörande set med 75, efter att Vinciguerra räddat två matchbollar. Men till slut orkade svensken inte stå emot längre.
 Det är alltid tungt att förlora på det här sättet. Han fick in sina bollar när han som bäst behövde dem men bra spelare har tur, sade Vinciguerra.
Den 24-årige skåningen var i final i Båstad både 1999 och 2000. Senast han spelade en ATP-match, före comebacken i Båstad, var i oktober 2003, efter det har han haft problem med skador.
 Det positiva är att jag spelade så pass bra mot en bra spelare och hade chansen att vinna. Det här kändes som den riktiga värdemätaren. Samtidigt var det surt att förlora eftersom jag hade matchboll.
Närmast siktar Vinciguerra på spel i en Challengerturnering i Tammerfors nästnästa vecka.

Mer läsning

Annons