Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-guld för Sundsvallsklubb

Samtidigt som de första vasaloppsåkarna nådde Mora kämpade Fredrik Tiger, Christer Andersson, Thomas Henriksson och deras draghundar för SM-guld bara några mil därifrån. Draghunds-SM skulle avgöras och stafetten blev en riktig rysare för Sundsvalls BHK.

Annons
Så här hårt har det inte varit på många, många år. Stafetten brukar vara avgjord efter första varvet,
säger Thomas Eriksson.
Och mycket hände verkligen innan prispallen kunde bestigas...
Första varvet kördes av Fredrik Tiger. Han tog snabbt ledningen, allt såg ut att gå bra ända till han stöp. Väl på benen igen hade han nio åkare framför sig, hopplöst kan tyckas men Fredrik gav sig dock inte. Faktum är att han var i ledning då det var dags för växling med andra-åkaren Christer Andersson. Och för Christer såg allt ut att gå väl.
Christer och tre andra förare hade dragit ifrån resten, de var alltså fyra stycken i täten inför sista backen innan växling. Då ryckte Christer. Det var helt fantastiskt, berättar Thomas.
Thomas har själv haft lite problem med sin hund denna vinter, den nya pulkan kändes lite ovan och hitintills i vinter hade det inte alls gått något vidare. Men idag var hunden som förvandlad, den brydde sig inte det minsta om pulkan och när Christer lämnade över ledningen hade han en viss marginal till tvåan. Men ännu var inget avgjort...
Sista backen igen. Någon åkte över mina skidor och fick mig att ramla. Nu låg jag sist i den främre klungan och trodde det var kört. Men jag hade bra fart ner mot målgången, säger Thomas.
Ja, och den farten räckte precis. Inte förens på mållinjen kunde han passera Norsjö och den mest rafflande stafetten på länge var avgjord.
Jag vill även gratulera damerna i Sundsvalls BHK, de gjorde ett lopp över deras egentliga kapacitet och kom fyra i damstafetten, avslutar Thomas respektfullt.

Mer läsning

Annons