Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM– guldet till Västernorrlands juniordamer

/

Obesegrade i grundserien och seger i finalen. Västernorrlands tjejer har ångat på genom distrikts– SM.

Annons
Västernorrlands juniordamer vann i går morse semifinalen mot Örebro Län och var därmed klara för final i innebandyns distrikts SM. Det var ett taggat lag som kom till finalen. Efter drygt två minuter trodde hela laget att det var mål och rusade ut på planen. Men Västmanlands målvakt hade räddat på mållinjen. Västmanland tog dock ledningen i matchen. Tjejerna i Västernorrland kämpade på och fick också lön för mödan. Elin Tjernström sköt in bollen vid den högra stolpen efter ett snyggt pass från Emilia Nordlund.
Det var väldigt jämnt spel och mycket spännande, säger Västernorrlands tränare Tommy Häggström.
Västernorrland fortsatte att skapa farliga målchanser och fick utdelning. Elin Tjernström blev tvåmålsskytt när hon i andra perioden utökade Västernorrlands ledning till 4 1. Trots spelövertag för Västernorrland reducerade Västmanland två gånger till 4 3 innan pausvilan.
Man får svackor under matcher och vi blev försiktiga och började backa hem. Och då fick de för stora ytor, förklarar Tommy Västmanlands reducering.
I den sista perioden spelar Västmanland upp sig men var inget större hot mot Västernorrlands tjejer som inte hade några problem med att hålla undan och vinna matchen med 5 4.
Det här var jätteviktigt för distriktet. Vi har en bra ungdomsverksamhet och en fin årgång i 88:orna och 89:orna, säger Tommy och fortsätter:
Vi har bara haft en match som förberedning för det här mästerskapet. Men de flesta av tjejerna har spelat ihop tidigare under några år i olika ungdomslag.
En av dess är Sundsvallstjejen Isabell Krantz.
Det här var riktigt roligt. Tidigare har vi åkt ur redan i kvarten så nu fick vi visa vad vi går för, säger Isabelle.
I Västernorrland fanns sju Medelpadstjejer. Anna Rimeslåtten, Elin Finnström, Anna Lotta Andersson, My Liljekvist, Emma Lindström, Isabell Krantz och Fanny Tegström.
Katarina Olsson
Västernorrland Västmanland 5 4 (2 1, 2 2, 1 1)
Mål, Västernorrland: Elin Tjernström 2, Lina Wågström, Anna Isaksson, Isabell Larsson.
Västmanland: Malin Wikström, Josefin Lindell, Caroline Bagge, Angelica Nordfeldt.
Skott: 24 20.

Mer läsning

Annons