Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-veckan utvärderas: "Otroligt engagemang"

SM-veckan är över och projektledaren kan andas ut.
Elisabeth Byström är nöjd med mästerskapsveckan i Sundsvall – och nu väntar en utvärdering.
– Det enda vi inte kunde styra över var vädret, men det lyckades vi ju också bra med, säger hon.

Annons

En lång idrottsvecka tog slut på söndagskvällen då bland annat simningen var en av de sista idrotterna att avgöras. Projektledaren för SM-veckan, Elisabeth Byström, kan nu summera veckan som gått.

– En skön och härlig känsla. Det känns riktigt, riktigt bra, säger hon.

Vad är du mest nöjd över?

– Rinken i hamnen var en bra satsning, det har varit otroligt mycket publik på de idrotterna och många har upplevt det som häftigt med en rink där. Jag tror många av de idrotterna fått nya intresserade. Citybanan är också en häftig sak där man tillsammans har engagerat tre olika förbund och föreningar, och det blev ett så bra resultat.

Är det något du är besviken över?

– Det är det här med Selångersån. Först och främst är det jättetråkigt och vi hoppas att de som insjuknat tillfrisknar snabbt, säger Byström om att flera idrottare blivit magsjuka.

– Nu har vi satt in alla resurser som vi ansett krävs och konsultera med de myndigheter som varit inkopplande.

Under SM-veckan har ett externt företag varit på plats och gjort en marknadsundersökning. Svaret på den kommer någon gång i augusti.

– Man får ganska mycket information från den. De tittar på olika parametrar som hur många nätter besökare har stannat, vilket ändamål de är här för och så vidare, säger Elisabeth Byström.

Vad tar du med dig från SM-veckan?

– Något jag vill lyfta är alla föreningars otroliga engagemang, det är otroligt imponerande. Sedan har alla i organisationen jobbat långa dagar båda inför och under veckan, och det har varit otroligt att möta alla deltagare som kommit hit.

Än så länge har man inga siffror på antalet besökare under veckan att tillgå.

– Nej, sådant är för tidigt att säga. Det vi vet är att vi fått återkoppling från en del restauranger att de haft fler gäster än normalt och vi har fått mycket positiv feedback för vårt värdskap. Det är jätteviktigt för Sundsvall så besökarna kommer tillbaka, säger Elisabeth Byström.

Mer läsning

Annons