Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabba ryck när Färjestad avgjorde

46 sekunder.
Mer behövde inte Färjestad för att utjämna kvartsfinalserien mot Modo.
—  Inget snack om saken, vi var det bättre laget, säger tränaren Leif Strömberg efter att FBK vänt 1—2 till storseger 6—2.

Annons
8 224 åskådare i Löfbergs Lila Arena i Karlstad fick se en nervös och slarvig inledning av Färjestad. Hemmalaget hade mycket puck men Modo låg högt och nära FBK-spelarna och avstyrde effektivt.
Modo förvaltade Per Svartvadets ledningsmål med att gå till pausvila med 21 sedan Marcel Jenni kvitterat för FBK och NHL-backen Adrian Aucoin återgett gästerna ledningen.
 Vi började bra och höll i halva matchen. Vi hade också 21 och fick ett bra läge när Peter Nordström åkte ut i fyra minuter, men vi tappade huvudet, säger Modocoachen Kent Forsberg.

Pang-pang
I stället blev det bara Färjestad rejält.
Pang, pang, pang. Och på bara 46 sekunder vände värmlänningarna 12 till 42:
9.11 stötte backjätten Zdeno Chara in kvitteringen bakom Tommy Salo efter att Oscar Steen styrt pucken till en friställd Chara.9.36 bjöd Mathias Johansson på kvällens dragning då han grundlurade först Adrian Aucoin och sedan Salo med en puck mellan benskydden.9.57 klippte Zdeno Chara till efter tekning. Salo orkade inte hålla pucken som Christian Berglund snappade upp och la i öppet mål sedan han rundat Salo.
 Vi tappade huvudet och missade tredje gubben hela tiden. Vi spelade med huvudet under armen. Jag vet inte vad vi gjorde, suckar Kent Forsberg.

Enström skadad
Modo fortsatte att dra på sig många utvisningar och hade få möjligheter att beta in på Färjestads försprång. Hoppet släcktes definitivt efter 5.50 i tredje perioden.
Samtidigt som Mathias Johansson krutade in sitt andra mål för kvällen och 52 till Färjestad punkterade han också matchen.
 Vi är svårslagna på hemmaplan och hittade också tillbaka till det spel vi vill spela. Nu vore det dags att vinna i Övik också, anser FBK:s Leif Strömberg sedan Färjestad tagit tolfte raka på hemmaplan.
Inför nästa match är det frågetecken för Tobias Enströms medverkan. Modobacken fick ledas av isen i andra perioden. Mathias Johanssons knock tog illa och Enström ådrog sig en kraftig hjärnskakning.
 Han spydde i omklädningsrummet och kom inte ihåg någonting, berättar Kent Forsberg som emellertid fick se backen Pierre Hedin göra comeback.
I Färjestad gjorde Christian Berglund säsongens bästa match, även målvakten Martin Gerber var stabil. Hans kollega i Modo, Tommy Salo, var inte alls lika övertygande som senast i Örnsköldsvik.

Mer läsning

Annons