Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snövit och dvärgarna

Här är den klassiska listan med Snövit och de sju dvärgarna.

Annons

Toker: Oskar Nordlund

Ljungasonen har ett mäktigt löd i bössan och vi var nog många som tänkte att det bara var en tidsfråga innan han skulle lämna Ånge IF för spel i högre divisioner. I stället valde han att kliva ned flera hack i seriesystemet och spela i division V med Ljunga IF nästa säsong.

Utifrån ser det ut som ett heltokigt val att trappa ned när karriären är på väg att peaka – men Tomten både tror och hoppas att det bara är en mellanlandning och att Oskar Nordlund snart är tillbaka högre upp i seriesystemet.

En sådan målskytt är alldeles för bra för att spela i fotbollsfemman, och blir Nordlund kvar hela säsongen i division V kommer ett kontrakt med en klubb på högre nivå i form av en julklapp nästa vinter. Det kommer Tomten att se till.

Kloker: Håkan Andersson

Det finns en anledning till att flera av Sveriges främsta sprinters tränar i Sundsvall – han heter Håkan Andersson.

På grund av honom är Stefan Tärnhuvud kvar i stan, Tom Kling Baptiste har hittat hit och dessutom pendlar Johan Wissman från Stockholm till Sundsvall för att få ny fart på karriären.

Håkan Andersson är dessutom klok nog att locka hit världsstjärnor till tävlingen Sundsvall Wind Sprint varje sommar.

Tomten imponeras över Anderssons kunskap och brinnande engagemang, och för det får han en riktigt fin julklapp den här vintern.

Prosit: Johannes Skagius

Simtalangen tappade nästan sex månaders träning på grund av sjukdomsproblem och det ledde även till att Sundsvallssimmaren valde att avstå sommarens EM i Berlin. Först blev han sjuk i mitten av januari, sedan blev han frisk och efter det kom ett nytt bakslag.

En bakterie i bihålorna visade sig vara boven som ställde till det i Skagius uppladdning inför kortbane-VM i Qatar.

Trots det slog han svenska rekord under VM-tävlingarna – men någon final blev det aldrig för Johannes Skagius.

Nu hoppas Tomten att årets prosit får en rejäl hälsokur i julklapp och att han därmed kan se fram emot ett friskt och framgångsrikt 2015.

Snövit: Charlotte Kalla

Den här vintern var det stenhård konkurrens om vem som skulle bli Snövit.

Anna Holmlund gjorde en makalös resa tillbaka från skada och curlinggänget i lag Sigfridsson tog hem en OS-medalj i Sotji även de.

Men det vi framför allt minns från året är ändå den helt magiska upphämtningen som Charlotte Kalla stod för under stafetten i OS i Sotji.

Sundsvallsbonsinsats när hon förvandlade ett omöjligt utgångsläge till ett OS-guld var något alldeles extra och något som man nog aldrig kommer att glömma.

Glader: Robin Nilsberth

Ni har väl sett tv-intervjun som vi gjorde med Nilsberth efter att innebandylandslaget tagit VM-guld i Göteborg i mitten av december? Om inte, gör det!

Där kan vi snacka om en spelare som visade sina känslor och var märkbart tagen över att ha vunnit VM inför hemmapubliken.

Inte blev det sämre av att lagkamraten sedan barnsben, Johan Samuelsson, dök upp mitt under intervjun och gav Nilsberth en julpuss på kinden.

Både Samuelsson och Nilsberth, tillsammans med ytterligare en Granlofostrad spelare i form av Martin Östholm, var nyckelspelare i det svenska laget.

Att de var glada över VM-guldet är en underdrift.

Butter: Robbin Sellin

Giffaren har all anledning att vara butter, för den gångna fotbollssäsongen blev inte alls vad Robbin Sellin hade tänkt sig.

När han väl fick chansen att spela var olyckan framme och han bröt benet.

Sedan väntade en lång tid av rehabilitering samtidigt som laget kämpade om en allsvensk plats.

När avancemanget sedan var klart och Robbin Sellin såg fram emot en comeback i högsta serien kom nästa tunga besked – GIF ville inte ha honom kvar trots att han har ett gällande kontrakt.

”Jag har varit skadad i sex månader, sedan skickar de ut mig på en marknad jag varit borta ifrån”, sa Sellin.

Tomtefar förstår hans butterhet.

Blyger: Johan Lundgren

När han kom talades det om likheter med Ari Skúlason – av det såg vi inte mycket i Sundsvall.

Under tiden i Giffarna förde han nämligen en väldigt anonym tillvaro och sågs knappt till på fotbollsplanen när GIF tog steget upp i Allsvenskan.

Utanför planen gav han också ett blygt intryck och var inte direkt någon linslus som spexade framför kameran vid intervjusituationer.

Efter säsongen valde Lundgren, i samförstånd med GIF, att lämna Sundsvall för att istället flytta hem till Göteborg och spela med GAIS nästa säsong.

Där kanske årets Blyger kan ta för sig lite mer och få synas i rampljuset under 2015.

Trötter: Mika Norja

Timrås målvakt har blandat och gett den här säsongen, och stundtals får vi lov att säga att det har sett ganska sömnigt ut.

Norja har inte nått upp i samma nivå som förra säsongen utan tillhör bottenskiktet bland målvakterna i serien om vi tar en titt på statistiken.

En faktor till att han somnar till då och då kan vara att han matchas väldigt hårt och får stå match efter match och faktiskt har spelat i flest matcher av alla målvakter i serien den här säsongen.

Här skulle nog Tomtefar behöva hitta ett komplement till Norja bland julklapparna så att den finske burväktaren får vila upp sig lite.

Då kan han säkert visa all den kapacitet han besitter lite oftare.

Mer läsning

Annons