Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snuvig men skadefri "Pim-Pim" siktar högt

Förberedelserna har varit långtifrån perfekta.
Målsättningen är dock opåverkad.
—  Ligger jag tia i världen så vore det fel om jag inte kom med målsättningen att vinna Wimbledon, säger Joachim Johansson till TT.

Annons
Vrid tillbaka tiden ett år. Det var då Joachim "Pim-Pim" Johansson gick till fjärde omgången i Wimbledon-debuten. Det, tillsammans med hans första titel samt framförallt semifinalplatsen i US Open, gav ett definitivt genombrott på tennistouren.
Men om tennisåret 2005 sedan började på bästa möjliga sätt med seger i Adelaide och möte med Agassi i Australian Opens fjärde omgång har det därefter gått betydligt sämre på grund av skadeproblem.
Och efter ett träningspass mot Jonas Björkman kan han sammanfatta hans fysiska status:
 Det är ok...i alla fall just nu, säger han med ett leende.
Fot- och axelskadan som gjorde att han tvingades att dra sig ur Franska mästerskapen är det nu inga problem med. Det är det positiva, liksom att han därmed fått ett par extra dagars träning på gräset.

Förkylning satte stopp
Det negativa är i stället förkylningen som drabbade honom nyligen och gjort att han bland annat tvingades avstå två uppvisningsmatcher mot bland annat Fernando Gonzalez, Chile.
Men Johansson hann spela en match, seger mot förre Wimbledon-finalisten David Nalbandian, Argentina.
Och det är den vinsten han tar med sig ut på bana 13 på måndag eftermiddag, för så många andra vinster har det inte blivit den senaste tiden.
 Det var skönt att få vinna den matchen och på pappret har jag fått en bra lottning.
I första omgången väntar Albert Montanes, rankad 80:e i världen men av betydligt större vikt, med bara en seger någonsin i karriären på gräs.
 Han (Montanes) är inte så namnkunnig och det här är absolut inte hans favoritunderlag. Förhoppningsvis kan jag vinna och få upp lite självförtroende inför fortsättningen.
Desto större hinder såväl bildligt och bokstavligt talat väntar i andra omgången i form av 1,93 meter Greg Rusedski.
Britten har efter avstängningen för att ha lämnat ett dopningsprov med nandrolon lyckats komma tillbaka och hävdar själv att han inte på två-tre år haft så bra förberedelser inför Wimbledon som nu.

Mästaren i kvarten?
Skulle ändå "Pim-Pim" vinna där så kan det längre fram bli ett möte mot världsettan Roger Federer i en eventuell kvartsfinal.
Sättet han ska spela för att nå dit är olika, beroende på vem man frågar:
 Jag tycker att han ska våga gå fram mer på nät, säger hans tränare "Fidde" Rosengren.
 Men "Pim-Pim" själv tycker att han kan vinna servegamen ändå.
Hans serve är ju en av de allra bästa, men vad behövs mer för "Pim-Pim" just nu?
 "Pim-Pim" är ju en "shot-maker" men kommer han inte rätt till bollen, då kan han heller inte avgöra. Det handlar om rörelseschemat. För att han överhuvudtaget ska bli en bättre spelare så behöver han ett bättre fotarbete.
I så fall kan det bli en riktig lyckad vistelse i London trots en rinnande näsa.

Mer läsning

Annons