Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderling utslagen

Robin Söderling förlorade i tredje omgången av US Open mot Guillermo Coria.
Argentinaren vann med 3—1 i set, 6—2, 6—7, 6—1, 6—4.

Annons
Robin Söderling blev sista svensk att försvinna ut ur singeln i US Open. För hans del tog det slut strax före midnatt på lördagen svensk tid.
Efter drygt 2,5 timmes spel så stod facit klart, Coria, rankad åtta i världen var betydligt stabilare i sitt spel än svensken.
 Jag var faktiskt inte så nära att vinna i dag, det kändes hyfsat efter andra set men jag returnerade alldeles för dåligt. Han har inte direkt någon mördarserve men jag lyckades ändå inte bryta honom en enda gång. Det är lite för dåligt, det är helt klart, säger Söderling och fortsätter:
 I första set, då var det extremt, jag reagerade som en 80-årig gubbe på returerna.
För Coria bryter inte ned sina motståndare med kraft i slagen, däremot med sin snabbhet och sitt tålamod.
Han kunde stå vid baslinjen hela lördagseftermiddagen om det så skulle behövas, det blev nu inte nödvändigt mot svensken, första set tog drygt en halvtimme. Då hade argentinaren brutit Söderlings serve två gånger, samtidigt som svensken själv aldrig var i närheten av att kunna bryta tillbaka.
En förändring behövdes och den kom i andra set, det var då Söderling fick betydligt mer utdelning i sina egna servegame och Coria började att göra egna misstag, som bland annat den stoppboll som gick i nät och gav Söderling två setbollar, han behövde bara en.
Men under tredje och fjärde set var det Söderling som stod under press och spred bollarna. Till slut blev det 74 så kallade unforced errors, egna misstag, en alldeles för hög siffra.
 Det är så han vinner sina matcher, att motståndaren gör misstagen. Men man måste gå på bollen, annars hade vi hållit på i fem timmar.
För Söderling var det nu andra gången i karriären han nådde tredje omgången i Grand slam-sammanhang, men i stället för match mot Nicolas Massu, Chile, åker nu Söderling hem. I stället väntar Davis Cup-kval mot Indien på bortaplan.
Men trots allt blev US Open en framgång för han som haft skadeproblem i år. Någon större svensksuccé blev dock inte turneringen. I förra årets semifinalist, Joachim Johanssons frånvaro, kom bara tre svenskar till spel i singeln. De andra två, Thomas Johansson och Jonas Björkman nådde andra omgången och Sofia Arvidsson lyckades inte upprepa framgångarna i Paris och Wimbledon och försvann redan i första omgången av kvalet.

Mer läsning

Annons