Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderstrand tillbaka i hopplandslaget

I december förra året avgick Sylve Söderstrand som förbundskapten i det svenska hopplandslaget efter ett segdraget bråk med förbundsstyrelsen.
Nu gör han comeback som lagledare under EM i Italien som avgörs den 21—24 juli.

Annons
 Jag sade redan när jag slutade att jag finns till förfogande om det skulle behövas i framtiden. Jag vill ju att det ska fortsätta att gå bra, säger Söderstrand till TT.
Därför tvekade han aldrig när han fick förfrågan av nye förbundskaptenen Johan Fyrberg.
 Som lagledare har jag ingenting med förbundsstyrelsen att göra, och med elithoppkommittén och landslaget har det aldrig varit några problem. Det ska bli jättekul att vara med, säger han.
Tillsammans med landslagstränaren Henk Nooren har Söderstrand lett det svenska hopplaget till stora mästerskapsframgångar de senaste åren, och Fyrberg vill dra nytta av sin företrädares kunskaper.
"Sylve har en erfarenhet från mästerskap som jag inte kan matcha och för att nå bästa resultat på EM, både för laget och individuellt, är det här en bra lösning", säger Johan Fyrberg i ett pressmeddelande.
Om det blir några nya gästspel i landslagssammanhang efter EM är inte bestämt.
 Nej, jag ser det här som en tillfällig lösning. Att bli förbundskapten igen är i alla fall inte aktuellt, säger Söderstrand.
I EM-truppen ingår Malin Baryard-Johnsson, Rolf-Göran Bengtsson, Peder Fredricson, Maria Gretzer och Svante Johansson.

Mer läsning

Annons