Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södertälje effektivt mot Linköping

Södertälje förlorade skotten med hela 16—36 — ändå vann man matchen med 2—1 i Cloetta Center.
Därför kan tabellåttan sensationellt slå ut toppgänget Linköping ur ishockeyns slutspel på måndag.
—  Nu har vi två chanser att avgöra och det ska vi klara, hävdar Södertäljes tränare Mats Hallin.

Annons
När Linköping vann med 21 efter sudden death borta mot Södertälje i tisdags, kunde östgötarna via två hemmasegrar ordna en plats i semifinalen.
I stället lyckades de defensivt starka och offervilliga Södertäljespelarna överraskande ta hem bägge mötena i Cloetta Center.
 Jag är oerhört stolt över killarna, det är kul att stå i båset och se vilken glöd de har. Vi prioriterar försvarsspelet så några skönhetspoäng får vi säkert inte. Men det bryr vi oss inte om ett dugg vi är ute efter matchvinster, säger tränare Hallin.
På totalt endast sju skott i andra och tredje perioden svarade gästerna för två mål.
Linköping satte ett på 28 försök.
En viss skillnad det.
 Jag tycker ändå vi gör vår bästa match i slutspelet. Vi spelade väldigt intensivt och aggressivt över hela banan, kul att se att vi tar för oss i alla moment. Men tyvärr är vi alldeles för ineffektiva, suckar tränaren Roger Melin.
 Men vi ska resa oss och vinna nästa match, det finns inget annat. Sedan har vi chansen att avgöra på hemmaplan.

Storspel av Stana
Den främsta förklaringen till Södertäljes succé är slovakiske målvakten Ratislav Stana som överglänst Linköpings Fredrik Norrena.
 Jag är väldigt nöjd med slutspelet hittills och eftersom vi leder matchserien antar jag att det gått bättre för mig än Norrena, ler Stana, som alltså hade en svettig eftermiddag.
 Ingen hade trott att vi skulle vinna två raka matcher här, inte ens vi själva innan. Men nu har vi världens chans att avgöra hemma och med publikens stöd tror jag att vi kan klara av det, menar Stana.
Precis som senast tog Linköping ledningen. Men det dröjde fram till 6.16 minuter in på andra perioden innan Johan Franzén lurade bort försvaret och lyfte in returen på sitt eget skott.
Östgötarna dominerade i det läget fullständigt och radade upp klara chanser.
Och precis som senast lyckades Södertälje ändå vända till 01 till 21.

Mål i numerärt överläge
Linköping drog på sig två mycket onödiga utvisningar och tvingades spela med två man mindre på planen något gästerna alltså tog vara på dubbelt upp.
Joakim Eriksson kvitterade och Petri Liimatainen gav Södertälje ledningen bara minuten efter hemmalagets kraftiga anstormning.
 Sedan kan man ju diskutera om det verkligen var utvisningar, det fanns massor av liknande situationer som inte gav något straff, suckar Melin.
Under grundserien producerade Linköping 162 mål på 50 omgångar men på de fem inledande kvartsfinalerna har det bara blivit fem stycken.
Avsaknaden av sparkade poängkungen Kristian Huselius är med andra ord oerhört stor.
Kedjekompisarna i den tidigare så fruktade NHL-kedjan Brendan Morrison och Mike Knuble har haft det väldigt tufft i slutspelet.
Efter Södertäljes ledningsmål träffade Knuble först ribban och missade strax efteråt ett friläge. Att amerikanen svarade för hela 26 mål i elitserien är svårt att förstå i kvartsfinalserien där han inte gjort ett enda.
Linköpings ineffektivitet kan bli klubbens fall i slutspelet.

Mer läsning

Annons