Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södertälje till semifinal

Petri Liimatainen klev än en gång fram och blev kvartsfinalhjälte för Södertälje. Hans 2—1-mål mot Linköping innebar att SSK blev klart för semifinal på måndagskvällen. —  Det är sånt som händer. Det var kanske min tur den här gången, sade segerskytten.

Annons
Det var andra gången som Petri Liimatainen spelade en avgörande roll för SSK i slutspelet. I förra mötet med Linköping slog han också in segermålet för SSK, och fastställde slutresultatet 21.
Den här gången kom avgörandet efter 3.45 i den sista perioden, sedan han på egen hand skaffat sig bra skottläge på LHC-målvakten Fredrik Norrena.
 Jocke (Eriksson) vann tekningen och jag fick pucken och avancerade in i mitten och gick på skott. Och det gick ju bra, sade han.
Inför matchen talade det mesta för Södertälje i den sjätte kvartsfinalmatchen mot LHC. Laget hade två raka bortasegrar i ryggen och chans att avgöra på hemmaplan i Scaniarinken medan LHC var piskat att vinna.
SSK hade därmed möjligheten att spela mer avslappnat.

Nervöst start
Men det blev precis tvärtom till en början, i en match som påminde mycket om de tidigare mötena tätt, jämnt och målsnålt.
SSK-spelarna uppträdde nervöst i inledningen och det var Linköping som tog ledningen med 10 efter 10.26. Målet kom i spel fem mot tre sedan Anders Burström och Niclas Hävelid dragit på sig varsin tvåminutersutvisning tätt efter varann.
LHC behövde 41 sekunder i power play för att överlista SSK-försvaret och målvakten Rastislav Stana. Stana stod emot Magnus Johanssons första skott, men andra gången tvingades han att kapitulera i röran framför kassen.
Två och en halv minut senare fick Södertälje chansen att spela fem mot tre, men hemmalaget lyckades inte utnyttja sitt numerära överläge. I stället kom kvitteringen efter 18.13 genom Mikael Samuelsson, som stänkte upp pucken bakom Norrena, snyggt assisterad av Joakim Eriksson och Niclas Hävelid.

Liimatainen avgjorde
Efter andra periodens ställningskrig klev alltså Liimatainen in i handlingen tidigt i slutperioden. Linköping jagade förgäves ett kvitteringsmål för att först och främst få till en förlängning. Möjligheterna fanns, men målen uteblev.
 Vi var alldeles för ineffektiva och föll på att vi inte lyckades producera några mål. Vi var inte tillräckligt kyliga framför mål, sade LHC-tränaren Roger Melin, vars lag åkte ur i kvartsfinalen för andra året i rad.
Södertälje försvarade ledningen bra och Stana stod återigen för en stabil insats.
 Hela laget har kämpat stabilt och det kändes som om vi ville mer. Vi tog smällar och gav smällar. Men framför allt är det Stana som är nyckeln till segern, sade Liimatainen.
Nu väntat semifinal för Södertälje, för första gången sedan säsongen 1988/1989.

Mer läsning

Annons