Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södertälje vann efter förlängning

Sudden death för andra matchen i rad. Den här gången var det Södertäljes Kyle Calder som blev hjälte i kvartsfinalrysaren — och därmed har Södertälje överraskande kvitterat till 2—2 i möten mot favoriten Linköping. —  Jättekul naturligtvis, det finns många potentiella matchvinnare i vårt lag. Nu var det Kyle som klev fram med en suverän prestation, ler tränaren Mats Hallin.

Annons
Först 2.05 minuter in på den andra förlängningsperioden kom avgörandet.
Calder berättar själv om målet:
 Jag fick pucken från Robert Döme i hög fart, höll undan från backen (Christoffer Norgren) och fintade bort målvakten. Sedan var det öppet mål. En fantastisk känsla, jublar han.
Frånsett i den första kvartsfinalen som Södertälje vann hemma med 30 har inget av lagen varit i ledningen med mer än ett mål.
Även om Linköping inför fjärde drabbningen ledde med 21 i matcher, har elitseriens toppgäng haft det betydligt svårare mot tabellåttan än vad många säkert trodde på förhand.
Senast i Cloetta Center avgjorde Johan Franzén först 1.16 minuter före slutsignalen och i tisdags i Scaniarinken lyfte Andreas Pihl in segerpucken i sudden death.
De favorittippade östgötarna har haft stora problem med Södertäljes starka och tunga försvarsgarde, samt målvakten Ratislav Stana.
Kanske skulle det lossna framåt när man fick 10 genom Jussi Tarvainen efter bara tre minuter?
Nej, mitt i hemmapressen kontrade Kyle Calder in kvitteringen efter ett härligt diagonalpass av Joakim Eriksson.
Utan att egentligen spela särskilt bra radade Linköping sedan upp farliga chanser. Både Fredrik Emvall och Tony Mårtensson hade fria lägen, men fick inte in pucken.
När östgötarna drog på sig en utvisning i slutet av perioden hittade Mikael Samuelsson i stället en lucka mellan benen på Fredrik Norrena och plötsligt hade gästerna vänt.
 Vi hade ett visst övertag, men slarvade för mycket och var alldeles för långsamma i spelvändningarna, analyserar Thomas Johansson, lagkapten i Linköping.
Södertälje var mer eller mindre piskat att vinna och bjöd på lika hårt motstånd som i de tidigare mötena.
Till slut fick ändå Linköping in kvitteringen. En troligtvis skymd Stana i kassen tappade Thomas Johanssons inte alltför hårda skott mellan benen.
Och i början av tredje perioden fullbordade hemmalaget sin vändning, sedan planens kung Magnus Johansson smällt in 32 i numerärt överläge.
Men tro inte att Södertälje gav upp för det. Mindre än tre minuter senare kvitterade Dick Tärnström, också han i power play, efter ett rejält slagskott.
 Ett väldigt viktigt mål naturligtvis och starkt att komma igen direkt efter deras mål, det betydde mycket för oss, säger NHL-backen.
Närmast att bli hjälte före full tid var Andreas Pihl men hans skott träffade ribbkrysset.
 Andreas avgjorde ju senast och har varit het på sistone, det var ju ruskigt nära igen, menar passningsläggaren Mikael Håkanson.
För andra gången i rad gick alltså rysaren till sudden death.
Men den här gången var det Södertälje som vann.

Mer läsning

Annons