Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sören Larsen upp i skytteligaledning efter Dif-seger

För ett par år sedan åkte Djurgården på en riktig stjärnsmäll av Assyriska på Stockholms Stadion. Då låg Assyriska i superettan och det handlade om svenska cupen. Nu var det allsvenskan och ett mer skärpt Djurgården, som med 3—1 (1—0) tog revansch och såg till att hålla tätkontakten i allsvenskan.

Annons
Djurgården har haft problem med tillbakadragna motståndarförsvar. Men i år har laget en effektiv dyrk längst fram. Sören Larsen, en klasspelare som skulle spela en avgörande roll för Djurgården ännu en gång.
Hans femte allsvenska mål i år kom i slutskedet av första halvlek. Han har i och för sig haft svårare uppgifter, serverad av anfallskollegorna som han blev. Jones Kusi-Asares hittade öppna gatan i Assyriskas försvar, Tobias Hysén fick fritt fram men fick också en framrusande Sören Larsen som alternativ och valde det senare. Helt ensam hade Larsen bara att stöta in bollen.
Innan dess hade Larsens anfallskollega i Assyriska, Andreas Haddad, skapat väl så mycket oreda hos motståndarna. Han hade flera chanser och den största bjöds han på av Djurgårdens målvakt Pa Dembo Tourray, som felbedömde en hög frispark. Men bakom honom stod tre försvarare i vägen för Haddads skott.
Assyriska lyckades väl med taktiken att ligga lågt och satsa på kontringar utan att falla målvakten Erland Hellström i knät. Men laget hade behövt åtminstone ett tidigt mål för att skaka om Djurgården ordentligt.
Nu blev det tvärtom och när Södertäljelaget blev en man kort strax efter pausvilan blev uppförsbacken för brant. Högerbacken Johan Ländin åkte på en frilägesutvisning för en fällning av Jones Kusi-Asare i 49 minuten. Ett mäktigt utkast av Pa Dembo Tourray ställde Ländin ensam mot tre djurgårdare efter Sören Larsens nickskarv.
Felix Magro spelade från start på Djurgårdens mittfält i stället för sjuke Kari Arnason. Men Johan Arneng och Abgar Barsom betydde mer för lagets mittfältsspel. Barsom sköt behärskat in 20 efter slarv i Assyriskas försvar.
Inhoppande Dani Hamzos rökare från 25 meter slog ned som en blixt från klar himmel i 70:e minuten. Men skakade aldrig Djurgården. För Sören Larsson slog till igen. Han nickade in sitt sjätte mål för året till 31 i 73:e minuten efter en snygg frisparksvariant och passade på att dryga ut ledningen i allsvenskans skytteliga till två mål.
Både han och andra kunde ha ökat målskörden. Men Djurgården håller tätkontakten i allsvenskan. Tacka Sören Larsen för det.

Mer läsning

Annons