Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sörenstam och Gustafson vidare i VM i matchspel

Annons
Annika Sörenstam och Sophie Gustafson är klara för kvartsfinal i matchspels-VM i Gladstone, New Jersey. Däremot åkte den tredje svenskan Liselotte Neumann ut mot sydkoreanskan Meena Lee.
Matchen mellan Annika Sörenstam och Rachel Hetherington, Australien, var helt jämn fram till det 16:e hålet. Men när Hetherington gjorde dubbelbogey och Sörenstam par fick hon övertaget. På det 17:e gav sedan australiskan upp och Sörenstam vann med 2/1.
Då var det hårdare i den tredje omgången för Sörenstam som tvingades spela tre särspelshål för att vinna mot amerikanskan Tina Barett. I kvartsfinalen, som spelas sent på lördag kväll, möter toppseedade Sörenstam åttondeseedade Candie Kung, Taiwan. Kung har ett mycket bra år på USA-touren med fem topp-tio-placeringar och en sjätte plats i US Open förra helgen.
Sophie Gustafson är den stora överraskningen i matchspels-VM och är den lägst seedade (59) av de som återstår i tävlingen. Gustafson tog ett tidigt grepp mot japanskan Ai Miyazato och hade tre håls överläge på det 14:e, men sedan sviktade svenskan en aning med bogey på 15:e och 17:e. Gustafson hade dock nerverna under kontroll på det sista hålet och grejade par och seger med ett hål. Hon möter i nästa omgång rutinerade amerikanskan Wendy Ward, som har en seger och en tredjeplats på USA-touren i år.
Gustafson har bara en nionde plats i år, men hon verkar gilla banan på Hamilton Farm Golf Club som ligger 75 km öster om New York.

Mer läsning

Annons