Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sörenstam på väg mot rekordmånga segrar

Annika Sörenstam tog sin 60:e seger på USA-touren genom att vinna med hela tio slags marginal.
Och snacket om att ta det omöjliga rekordet, 88 segrar, tog fart.
—  Jag har aldrig trott att det varit möjligt att slå, men fortsätter jag så här så kan jag göra det, säger golfstjärnan.

Annons
Det tog 24 säsonger, mellan 1962 och 1985, för amerikanskan Kathy Whitworth att vinna sina 88 tävlingar på LPGA-touren. Annika Sörenstam har vunnit 60 under drygt tio år. Med det är hon delad trea i tabellen över antalet segrar, efter Whitworth och Mickey Wright (82), och på samma plats som Patty Berg.
Den 34-åriga svenskan brukar inte vara rädd att sätta höga mål, men att nå 88 vågar hon inte hoppas på.
 Jag känner fortfarande att 88 är omöjligt att nå. För frågan är hur länge jag kan hålla den här farten. Jag vill inte ta något för givet. Konkurrensen blir tuffare för varje år och jag har hittills lyckligtvis sluppit skador, ta i trä. Så att nå 88 är inget jag planerar. Vi får se hur det går resten av året och nästa år. Skule jag ha nått 87 i slutet av nästa år, ja då kommer jag att försöka att vinna en tävling till, säger Sörenstam efter sin 60:e seger på Eagles Landing-banan.

Lyckades omsätta
Fortsätter hon att spela som hon gjort den senaste tiden är hon uppe i 88 till slutet på nästa år. Hon har vunnit fyra av fem tävlingar i år och sex av sju tävlingar i följd.
Förra veckan bröts hennes svit efter fem raka segrar, då hon "bara" slutade tolva. Vad förklarar då att hon vinner med tio slag vecka efter?
 Jag spelade bra även förra veckan men lyckades inte omsätta det i bra resultat. Det lyckades jag med den här veckan. Så fort du börjar göra några birdies så rullar det på.

Bara tre bogeys
Och som det rullade Annika Sörenstams väg i Atlanta-tävlingen:
Hon vann med hennes näst största marginal. Hon har tidigare vunnit med elva slag, nu blev det tio till Candie Kung. Tidernas största segermarginal på LPGA-touren är 14.Hon spelade 39 hål i följd utan en bogey och gjorde totalt 22 birdies, två eagles och bara tre bogeys under de fyra ronderna.Hon hade en snittlängd på utslagen på 256 meter och kunde därför lätt nå par-5-hålen på två slag. Hon spelade par 5-hålen 15 under par (bara fem par på par 5:orna).Hon vann på 265 slag, 23 under par, vilket är en av de bästa resultaten på LPGA-touren. Hon har själv rekordet på 27 under par.
 Det är inte varje vecka som man kan vinna med tio slag, så jag ska njuta ordentligt av den här. Vem vet, nästa vecka kanske jag måste jaga åtta slag bakom.

Mer läsning

Annons