Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sörenstam tog in fyra slag på tre hål — vann efter särspel

Annika Sörenstam har inlett golfåret glänsande.
Två tävlingar — två segrar.
Natten mot måndag tog svenskan i fyra slag på de tre sista hålen när hon vann USA-tourtävlingen i Phoenix.
—  Jag är fortfarande överväldigad, sade Sörenstam efter särspelssegern.

Annons
Mexikanskan Lorena Ochoa såg ut att gå mot en säker seger på banan Superstition Mountain utanför Phoenix. När hon bara hade tre hål kvar att spela ledde Ochoa med fyra slag.
 Jag har lärt mig läxan att aldrig ge upp, men det såg inte bra ut, erkände Sörenstam efteråt.
Sörenstam gjorde birdie på det avslutande hålet efter ett superbt 200-metersslag med sin träfyra.
 Jag gillar utmaningen i att spela de avslutande hålen och veta att du måste klara slå ett särskilt slag vid en särskild tidpunkt. Det är det som tänder mig, sade Sörenstam efteråt.

Missar av Ochoa
Strax innan Sörenstams superslag hade Ochoa börjat att missa.
 Jag gav bort turneringssegern på hål 16 och 17. På 16 slog jag en väldigt lång drive, men den gick förbi fairway och i en bunker. Efter det hände allt så snabbt, sade mexikanskan.
Ochoa gjorde dubbelbogey på hål 16, bogey på 17, men hade ändå en birdieputt för seger på det sista hålet. Men den putten strök förbi hålkanten.
Både Ochoa (med rondresultaten 65677174) och Sörenstam (66697270) slutade tävlingen på totalt 277 slag, elva slag under banans par.
Tävlingen avgjordes genom att spela om det 18:e hålet. I särspelet visade Ochoa åter nerver då hennes utslag hamnade i vattnet. Sörenstam gjorde ännu ett lysande inspel med sin träfyra och kunde tvåputta för sin birdie.
 Om du ska förlora mot någon är det lika bra att det är emot den bästa spelaren i världen, sade Ochoa.
Bakom Sörenstam var det fler svenskor som spelade bra. Lotta Neumann spurtade med en 71-rond till en femteplats, hon var fyra slag efter Sörenstam. Maria Hjorth slutade på 18:e plats, Carin Koch var 26:a och unga Louise Stahle kom 37:a.

Toppar penningligan
Trots att Annika Sörenstam stod över säsongens två första tävlingar toppar hon årets penningliga överlägset. Hon har vunnit de två tävlingar hon ställt upp i, först i Mexiko och nu i Phoenix.
Sörenstam har på två tävlingar spelat in 390 000 dollar (2,7 miljoner kronor). Det är mer än dubbelt så mycket som Ochoa, som är tvåa där också.
Lägger man till fjolåret har Sörenstam vunnit fyra tävlingar i följd på USA-touren, och sex av de åtta senaste.
Totalt har den 34-åriga svenskan vunnit 58 gånger på USA-touren, bara tre spelare har tagit fler segrar på touren genom tiderna.
På torsdag börjar årets första majortävling, Nabisco Championship. Suveräna Sörenstam har, precis som i fjol, som mål att vinna alla årets majortitlar, ett mål som skulle vara omöjligt för alla andra golfare.
För Annika Sörenstam är det bara ovanligt svårt.
I fjol sprack drömmen direkt då supersvenskan slutade på 13:e plats i Nabisco, vilket var hennes sämsta placering under hela fjolårssäsongen.
Fantastiskt bara det.

Mer läsning

Annons