Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sörenstam tog sin 63:e titel

Annons
För tredje gången på fyra försök den här säsongen försvarade Annika Sörenstam en turneringstitel när hon vann i Broken Arrow, Oklahoma.
Damgolfens världsetta kunde kosta på sig en sällsynt runda över par och ändå vinna med ett slag.
Sörenstam slog 16 par och två bogeys i blåsiga förhållanden och var med 208 slag ett bättre än 19-åriga amerikanska stjärnskottet Paula Creamer.
Titeln var Sörenstams 63:e på LPGA-touren och hennes sjunde i år. Det var hennes tredje seger i Broken Arrow. De tidigare två kom 2002 och 2004.
 Det var svårt därute. Vinden blåste åt alla håll och det gjorde spelet tuffare. Jag tänkte att så länge jag inte gjorde några större misstag skulle allt ordna sig, sade hon.
Mimmi Hjorth ledde tävlingen efter första dagen, tappade den andra och föll ännu en placering efter avslutningsrundan. Med 75 slag och totalt 211 delade hon tredjeplatsen med amerikanskan Diana D'Alessio.
Carin Koch landade på 215 slag efter en stark avslutning där hon noterade 68 slag. Mikaela Parmlid och Lotta Neumann slutade på 220 slag, Helen Alfredsson på 221 medan Sophie Gustafson och Charlotta Sörenstam stannade på 222.

Mer läsning

Annons