Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sörenstam vann i utklassningsstil

Inte vinden, inte motståndarna, inte banan och inte ens hon själv.
Inget kunde hindra Annika Sörenstam från att vinna LPGA-mästerskapen — och så verkar den där Grand Slam-drömmen inte lika overklig längre.

Annons
Slutronden på 73 slag gjorde att segermarginalen ner till tvåan, det 15-åriga underbarnet Michelle Wie, "bara" blev tre slag, men det var inte ens en nästan spännande: Sörenstam var helt enkelt för överlägsen.
Hon gick ut med fem slags försprång, en ledning som ett tag var uppe i åtta slag, och ju längre ronden gick ju mer självklart blev det att hon skulle lyckas vinna tävlingen och därmed fortfarande ha chansen att ta hem alla fyra majors i år.
Bulle Rock-banan var svår, motståndarna många (149), vinden blåste upp den sista dagen och hon själv hade all press på sig men visade inte ett spår av nervositet.
På det 18:e hålet slog hon förvisso utslaget ut i publiken, men det var ju en sådan tävling där inget kunde stoppa henne.
Sörenstam gjorde fem bogeys (och fyra birdies), men spelade ändå tillräckligt stabilt, undvek större misstag och trots problem på långhålen var segern aldrig hotad.
I och med segern så har Sörenstam vunnit sex av de åtta tävlingar hon spelat i år och det är dessutom tredje året i rad hon vinner LPGA-mästerskapen, något ingen klarat av tidigare.
 Hon är utan tvekan världens absolut bästa spelare och det förvånar mig hur mycket jag måste förbättra mitt spel för att vara på hennes nivå, sade till exempel tävlingens trea Paula Creamer efteråt.
I skuggan av Sörenstam gjorde Carin Koch en mycket bra tävling (74706972), och slutade delad sjua åtta slag efter Sörenstam.
Liselotte Neumann gjorde fem bogeys och slutade delade 31:a medan Maria Hjorth hamnade på 71:a plats.
Sörenstams seger är värd 270 000 dollar, men är framför allt ett stort steg närmare hennes drömmål att vinna alla fyra majortävlingar samma säsong.
Sörenstam har nu vunnit de två första. Den tredje, US Open, spelas om knappa två veckor.

Mer läsning

Annons